Momentka ze zápasu Jičín - Karviná

Momentka ze zápasu Jičín - Karviná | foto: Martin Veselý, MAFRA

Karvinou jsme sami vysadili na koně, štve jičínského trenéra

  • 0
Výsledkově slabší chvilka této sezony je tady. Házenkáři Jičína totiž nedělní porážkou na hřišti Karviné utrpěli v soutěžním utkání nezdar během několika málo dnů potřetí za sebou. Následovala po extraligové prohře v Brně a po domácí pohárové, kterou jim stejně jako v extralize připravila Karviná.

„Kluci se dostali psychicky dolů už po Českém poháru, bohužel takovou sílu nemáme,“ komentoval nedělní vysokou prohru 18:30 v Karviné trenér jičínského družstva Petr Mašát.

Tři soutěžní porážky v řadě mají každá trochu jiný nádech. Zatímco ta v Brně patří k překvapivým, protože soupeř je v tabulce nejvyšší soutěže předposlední, obě s Karvinou se spíše daly očekávat. Obhájce titulu totiž i letos patří k hlavním favoritům na titul a v současnosti extraligu vede.

Svoji sílu ukázala už v pohárovém čtvrtfinále, které v Jičíně ovládla o devět branek 37:28, nyní v extralize rozdíl zvýšila ještě o další tři branky. „Karviná jasně dominovala, vlastními chybami jsme ji od 15. minuty zápasu vysadili na koně,“ uznal hradecký kouč.

Už v poločase Karviná vedla o šest branek a také po přestávce poločas vyhrála stejným rozdílem. Hlavně proto, že se Jičínu nedařilo překonat dobře pracující domácí obranu. „Situace v útoku jsme řešili špatně, ne tak, jak máme,“ kritizoval Mašát.

Na Jičín čekají v letošním roce poslední dvě extraligové utkání. První v sobotu v domácím prostředí s Lovosicemi, poté v Praze proti Dukle. Oba soupeři jsou v tabulce až za týmem z východních Čech.

„Musíme zapracovat na tom, abychom se vrátili zpátky,“ připomněl Mašát nedávné úspěchy, které jičínské družstvo držely v popředí tabulky.