René Kumpán

René Kumpán | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Jindřichohradecké házenkářky jdou hrát o udržení, Písek je na hraně

  • 0
Trenér žen Házené Jindřichův Hradec René Kumpán nemá problém, když má odhadnout vývoj v interlize házenkářek. "My s play-out počítáme," uvedl kouč Házené. "Nepodařilo se nám přivést nějakou hráčku a od prosince počítáme s tím, že budeme hrát ve skupině o udržení."

Od té doby na tom se svým týmem pracuje. Zaměřil na to i přípravu. Věří, že celky, které hrají do poslední chvíle o play-off, tím budou poznamenané. Nemíní Házenou nechat jako outsidera. "Soupeřky budou psychicky unavené a můžeme je zaskočit," přeje si.

Ví, že do play-out míří i Slavia, a další dva celky odhaduje na někoho z trojice Most, Olomouc, Zlín. "Písek už má z osmdesáti procent jistotu, že bude hrát play-off o titul," odhadl dále.

"Play-off? To ještě pro náš tým zdaleka není jisté," prohodil naopak kouč házenkářek Sokola Písek Jan Slavík. "Kdepak, ještě tam nejsme," neskáče radostí. Ale že je jeho tým na dobré cestě, to ví. "Máme to ve svých rukách. Postoupit samozřejmě chceme, ale v závěru bude každý soupeř těžký."

Většina týmů o něco hraje. Jan Slavík neměl ani v Jindřichově Hradci brankářku Brožovou, která hostuje z Kobylis. "Zranila se na tréninku v Praze a zatím nevíme, jak dlouho bude chybět," sdělil.

Přestupy skončily 31. ledna. Kdyby Brožová chyběla déle, Písek si musí poradit z vlastních zdrojů.