Jičínský házenkář Martin Bareš v utkání proti Hranicím

Jičínský házenkář Martin Bareš v utkání proti Hranicím | foto: Petr Janeček, MAFRA

Výhra těší, hra ne, zní z házenkářských Hranic po nečekaném úspěchu

  • 0
Neporažení zatím procházejí nadstavbovou skupinou o titul hraničtí házenkáři. Naposledy doma udolali lídra z Jičína 25:24, když rozhodující branku vstřelil v posledních vteřinách Marek Tůma. "Musím přiznat, že tentokrát jsme měli hodně štěstí," oddechl si trenér Hranic Libor Hrabal.

Jičín totiž dlouho vládl hranické palubovce. V průběhu prvního poločasu neustále vedl až o čtyři branky a v poločase to bylo 13:10 v jeho prospěch. Hranice daly svým fanouškům naději až ve 38. minutě, kdy vyrovnaly na 16:16 a navrch přidaly další dvě branky.

Jičín si vzal oddechový čas a to stačilo k tomu, aby znovu skóre otočil na 18:20. Dál se hrálo podle vyrovnaných karet a poslední trumf vytáhl z rukávu domácí Tůma. "Prosadil se ze situace jedna na jedna a zaplaťpánbůh to trefil," děkoval nejvyšším silám kouč.

Dvou bodů si Cement hodně cení, udržely ho na druhé příčce. "Největší radost máme z vítězství, ale z předvedené hry už ne, protože Jičín nás moc potrápil. Téměř celý zápas byl na koni," uznal Hrabal.