Plzeňský házenkář Jan Stehlík (v černém) se prodírá mezi dvěma protihráči z...

Plzeňský házenkář Jan Stehlík (v černém) se prodírá mezi dvěma protihráči z Hranic: vlevo je Tomáš Bechný, vpravo pak Jaroslav Zemánek. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Místo na Euro ještě nemá jisté nikdo, míní plzeňský házenkář Stehlík

  • 0
Byl jediným házenkářem extraligové Plzně, kterého hlavní trenér Michal Tonar postrádal na trénincích během reprezentační přestávky. Levoruká spojka Jan Stehlík má za sebou úvodní kemp českého národního týmu před lednovým evropským šampionátem v Chorvatsku, odehrál také dva přípravné zápasy v Černé Hoře.

„Ale té dřině jsem ani já neunikl. Celý týden byl poměrně náročný, tréninků bylo dost. A nakonec ještě dva zápasy v Černé Hoře,“ popisoval po návratu do Plzně dvaatřicetiletý Stehlík. Od úterka už zase trénuje s Talentem. „Už jsem se těšil zpátky mezi kluky,“ hlásil.

V Černé Hoře přispěl dvěma góly k vítězství 28:26. Při porážce 22:23 v odvetě se mezi střelce nezapsal.

Vypadá to, že vaše postavení v reprezentaci se ani po návratu do extraligy po letech ve Francii nezměnilo. Cítíte to stejně?
Na mém postu byl ještě Staňa Kašpárek, prostřídali jsme se. Nominovaný byl i Dido Mubenzen z pražské Dukly, ale ten se bohužel v prvním zápase zranil.

Co vám dva přípravné zápasy v Černé Hoře ukázaly?
Černohorci praktikují hodně agresivní obranu 2-4, místy až 3-3. To je netypické, s tím se člověk moc nesetká. Většina týmů sází na zataženější obranu. Takže jsme zkoušeli různé varianty. Byla to prakticky poslední příprava před Eurem.

Znovu se sejdete až mezi vánočními svátky. Není to pozdě?
Není zrovna příjemné, když nám házená zabere nějaký čas i kolem vánočních svátků, ale tak to prostě je. A já radši zůstanu v zápřahu, než abych se pak dostával zpátky do tempa po nějaké přestávce.

Delší dobu teď reprezentace nebude pohromadě, dostali jste nějaké domácí úkoly?
(rozesměje se) Hlavně se máme udržet ve formě. Listopad a prosinec budou klíčové pro konečnou nominaci na šampionát v Chorvatsku. Úkoly teprve přijdou, trenéři nám rozešlou video s hrou soupeřů.

Naznačili trenéři, kdo už má nominaci jistou?
Místo nemá jisté nikdo. Rozhodovat bude momentální forma a samozřejmě můžou do nominace promluvit i případná zranění.

Nicméně teď je tady zpátky extraliga. A také v ní čekají Plzeň ty klíčové zápasy…
Teď se chystáme na sobotní zápas v Jičíně, až pak se postupně zaměříme na další soupeře. Je jasné, že nás čeká důležitá fáze ligy.

,