Hraničtí startují ne zcela sehraní

Hranice - Souhra nebude ideální, potřebujeme ještě čas. Trenér hranických extraligových házenkářů Jan Hegar tak jako by vyhlásil na startu nového ročníku extraligy dobu hájení svých svěřenců. A není divu. Kádr týmu TJ Cement Hranice se totiž v létě výrazně obměnil. "Odešli čtyři zkušení hráči, a to je citelné oslabení,“ uvedl hranický trenér Jan Hegar.

„Na oslabené posty jsme se snažili najít další hráče,“ dodává kouč.

Posilou Hranic by měl být odchovanec karvinské házené Rostislav Brůna, který minulou sezonu končil v polském angažmá. „Je fajn, že jsme ho ulovili,“ pochvaloval si Hegar. Z Karviné přišel i Jan Szymon a mladý MartinWeglorz.

„Ze Zubří, kde studoval, se k nám vrátil Zdeněk Čadra. Z Velké Bystřice jsme získali Michala Vydru a Martina Steigera, přišel taky Michal Indrák z Napajedel,“ vypočítával kouč Hegar.

TJ Cement Hranice
Přišli: Rostislav Brůna, Jan Szymon a Martin Weglorz (všichni Karviná), Zdeněk Čadra (návrat ze Zubří), Michal Vydra, Martin Steiger (oba Velká Bystřice), Michal Indrák (Napajedla)
Odešli: Tomáš Kolmajer (Frýdek-Místek), Tomáš Pernička (Přerov), Jozef Bičaník (Rakousko), Jiří Gřes (Kopřivnice), Petr Seveček, Jakub Samiec

Kromě toho počítá hranický trenér také s mladými hráči. „Jsou tu Ondřej Pavlík, Tomáš Ruber a Tomáš Samiec, který patří ještě spíš do dorostu, ale potenciál tam je,“ podotkl Hegar. „Odhaduju, že nás čeká velká práce na sehrávání. V přípravě jsme se samozřejmě nejdřív věnovali fyzické kondici, pak i souhře. Ale nepředpokládám, že bude hned hladká,“ uvedl kouč.

„Možná to potrvá i půl roku, než to bude takové, jaké si představuju. I když náznaky zlepšení tu jsou. Třeba v poslední přípravě proti Karviné to nebylo úplně špatné.“

V prvním kole nového ročníku extraligy prověří Hranické v neděli od 10.30 tým z Lovosic. „Dva roky po sobě byli v extralize bronzoví, což svědčí o jejich kvalitě,“ upozornil hranický kouč Jan Hegar. „Výborný trenér Vojta Srba je vede moderním směrem, ale uvidíme, jak se vyrovnají s odchodem lídra Boučka. Jestli se jim ho podařilo nahradit, to poznáme v neděli doma.“