Petra Růčková, Zlín (v černém)

Petra Růčková, Zlín (v černém) | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Holky se pořád bojí, že udělají chybu, lituje kouč zlínských házenkářek

  • 1
Do konce základní části sice házenkářky Zlína odehrají ještě devět zápasů a jejich ztráta na Písek je osmibodová, přesto víkend už zřejmě rozhodl o tom, že si svěřenkyně kouče Dušana Poloze letos play-off s největší pravděpodobností nezahrají.


Zatímco Zlín podle očekávání doma podlehl 24:31 pražské Slavii, lídrovi interligy, Písek klíčovou čtvrtou příčku mezi českými týmy vylepšil nečekanou výhrou nad úřadujícími vicemistryněmi z Olomouce.

"Tím je to samozřejmě komplikovanější," uznává trenér Zlína. "Ale věřím pořád, dokud bude teoretická šance, budeme se o ni rvát," zůstává kouč neustále bojovně naladěný.

Zároveň je mu však jasné, že jeho tým není v dobrém rozpoložení. Prohrál totiž plných osm z devíti posledních utkání a před Jindřichovým Hradcem, nejslabším českým účastníkem "federální" soutěže, má náskok pouhého jednoho bodu.

"Nemyslíme na play-off ani na baráž, neřešíme tabulku, ale soustředíme se na každý zápas. Jsme v takové situaci, že se musíme nakopnout jakýmkoliv pozitivem v naší hře. Momentálně se nám bohužel hodně nedaří," povzdechl si Poloz.

Jedním z mála kladných momentů zápasu proti Slavii může být výkon reprezentantky Pavly Poznarové, která se poprvé po nedávném návratu ze zahraničí výrazněji prosadila. "Je to jedna z pozitivních věcí zápasu. Pavla ukázala, že do týmu patří a má mu co dát. Osm gólů po dvoutýdenním tréninku nasvědčuje, že bude obrovskou posilou," nepochybuje zlínský trenér.

"Samozřejmě u ní je cítit nedostatek fyzické přípravy i sehranosti s týmem. Ale předvedla své silné stránky v obranné činnosti a ve střelbě." I přes výkon třiadvacetileté levé spojky ale neměl jeho tým proti rozjeté Slavii šanci. Soupeř si už v prvním poločase vypracoval jasný náskok (13:6), který po pauze zvýšil až na rozdíl jedenácti branek. Zlín lehce korigoval až v závěru.

"Je jasné, že sebevědomí hráček Slavie a Zlína je na úplně opačných pólech. Slavia má skvěle rozjetou sezonu a její hráčky si dovolí na hřišti víc, než by si dovolily v naší situaci. Naše holky se pořád bojí, že udělají chybu," hodnotí Dušan Poloz.