Tomáš babák

Tomáš babák | foto: Jan Strouhal, MAFRA

Házenkářská zajímavost: tři Babákové společně v sestavě

  • 0
Babák, Babák a ještě jednou Babák. Hned tři hráči tohoto jména se objevili na soupisce házenkářů Jičína v ligovém utkání, které východočeský tým sehrál na hřišti mistrovské Dukly Praha.

"Bylo to poprvé, kdy jsme byli v týmu tři," přiznává nejstarší z nich Aleš, dlouhá léta zkušená opora jičínského družstva. Dnes už asistent jičínského trenéra Jana Josefa však jako jediný ze tři  nominovaných Babáků do zápasu přímo na hřišti nezasáhl.

"Na konci zápasu by to asi bylo i potřeba, protože jsme hráčů už měli málo, ale celou dobu jsem jen seděl na lavičce a byl jsem dost ztuhlý na to, abych do vypjatého závěru vyběhl," vysvětloval Aleš Babák.

Na hřišti tak mohl sledovat v akci jen své dva synovce. Na mladšího Tomáše si v posledních měsících už zvykl, věkem ještě dorostenec se totiž rázně zařadil mezi letošní opory jičínského družstva, čehož si údajně všimly dokonce i kluby z Německa. Zatím ale nebudou mít úspěch, středoškolák Tomáš Babák hodlá nejdříve odmaturovat, zatím je ve 3. ročníku.

Víc zkušeností s extraligou než Tomáš starší má jeho bratranec Michal, jenomže možnost hrát v prvním týmu Jičína před časem nevyužil. Nedávno se ale k házené vrátil a další extraligovou šanci dostal nyní na Dukle.

A aby v pražské hale v Ruzyni nebylo Babáků málo, zápas z hlediště sledoval ještě Petr Babák, bratr Aleše a Pavla (otec Michala) a zároveň otec Tomáše. Dlouholetý trenér extraligového týmu od letošní sezony v klubu zastává funkci sportovního manažera, k týmu má však stále velmi blízko.