Házenkářky svedou souboj o první místo v lize

Plzeň - Čtyři zápasy, tři výhry a jediná porážka - taková je dosavadní bilance prvoligových házenkářek DHC SVŠ Plzeň v soutěži. Plzeňanky jsou jen o skóre třetí, bod za vedoucí Slavií Praha SCM. "Litovat tak můžeme jen domácí porážky z úvodního kola, kdy byl nad naše síly Sokol Kobylisy," říká trenér DHC SVŠ Plzeň Bohumil Kreč.

"V dalších kolech už jsem byl spokojený nejen s výsledky, ale i s předváděnou hrou," dodal.

Přitom těsně před samotným začátkem ligy se zranila jedna z velkých opor celku Lucie Pousková. Ta byla v minulé sezoně se 118 brankami nejlepší kanonýrkou týmu.

"To byla velmi nepříjemná situace. Do družstva se ale vrátila Dana Škrleová, kterou fanoušci znají spíše pod jejím dívčím jménem Žákovcová. A ta nám velmi pomohla. Důležité je, že se týmu daří jako celku, všechny posty jsou vyrovnané," vysvětluje kouč.

Lákadlem pro příznivce ženské házené by tak měl být dnešní duel mezi plzeňským DHC-SVŠ a Slavií Praha SCM. Půjde totiž o přímý souboj o první příčku.

"Z posledních sezon máme se Slavií zápornou bilanci a je jí tedy co oplácet. Určitě chceme vyhrát, i když víme, že Pražanky jsou těžkými soupeřkami," přiznává Bohumil Kreč.

Utkání pátého kola první ligy žen mezi DHC-SVŠ Plzeň a DHC Slavií Praha SCM začne v 15 hodin v hale Slavie VŠ v Plzni u Borskéhoparku.