Alžběta Tóthová (vpravo) střílí branky i v novém působišti - ilustrační snímek.

Alžběta Tóthová (vpravo) střílí branky i v novém působišti - ilustrační snímek. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Házenkářky Poruby začaly sice výhrou, kouče ovšem děsí obrana

  • 0
Nejlepší střelkyně minulého ročníku interligy Alžbeta Tóthová dokázala, že branky střílet nezapomněla a umí je dávat i v jiném dresu než v barvách Bánovců nad Bebravou. Po letním přestupu do DHC Sokol Poruba se předvedla na startu nového ročníku nejvyšší česko-slovenské soutěže házenkářek 11 góly. Porubskému celku tak pomohla k vítězství 41:35 nad Pískem.

"Jsem rád, že jsme zvládli první zápas," děkoval porubským házenkářkám trenér Ján Beňadik. Spokojený ovšem rozhodně nebyl. "Udělali jsme ale strašně moc technických chyb," zlobil se Beňadik. "V obraně jsme předvedli katastrofální výkon. Nevím, čemu to přičíst. Je třeba ještě hodně pracovat, abychom se zlepšili," naznačil porubský trenér, že jeho svěřenkyně čeká spousta práce.

A také samotné porubské házenkářky si i přes výhru uvědomovaly, že jejich výkon nebyl ideální. "Spokojená nejsem, jsem spíše zklamaná," připustila další posila porubského Sokola Katarína Dubajová, která do Ostravy přišla ze slovenské Šaľy. "Nehrály jsme dobře. Podařilo se nám sice dát 41 branek, ale 35 jsme jich dostaly, což je podle mě strašně moc."

Přitom trenér Beňadik naordinoval do prvního zápasu nového ročníku interligy svému týmu především poctivou obranu. "Je fakt, že jsme měly vycházet z dobré obrany. To se nám ovšem víceméně nedařilo," připustila Dubajová. "Jediné pozitivum je, že jsme udělaly dva body. Ale to je celé."

Že by nově poskládaný kádr postihla na úvod sezony nervozita? "To určitě ne," namítla Katarína Dubajová. "Ale každopádně se musíme poučit a nedělat takové chyby, jaké jsme předváděly v zápase proti Písku." Šanci napravit dojem z mizerné defenzivy budou mít hráčky porubského Sokola v neděli, kdy nastoupí ve 2. kole interligy na hřišti slovenského týmu ŠKP Piccard Senec.