Házenkářky čeká další prověrka v Maďarsku

Praha - V pondělí odstartuje v Olomouci další etapa přípravy českých házenkářek na prosincový světový šampionát v Chorvatsku. Důležitou prověrkou pro ně bude následný turnaj v Budapešti (20.- 22. listopadu), na němž se utkají s domácím výběrem, Francií a Španělskem.

Světový šampionát se uskuteční v Chorvatsku od 2. do 14. prosince.

"Po dosavadním průběhu přípravy si myslím, že jsme někde uprostřed mezi představami a realitou. Z hlediska hry vidím jako závažnou hlavně absenci Romanové, která je na mateřské dovolené. Na jejím místě jsme zkoušeli Šaškovou, Kysučanovou a Plamínkovou, ale mezeru jsme nezacelili," stěžoval si na absenci opory reprezentační trenér Luboš Krejčíř.

Podstatnou část přípravného období byla navíc zraněná Adámková. "I zde jsme hledali náhradu, ale adekvátní jsme nenašli, takže jsme měli problémy na kraji obrany. Doufám, že Fabíková i Adámková budou zdravotně v pořádku," přál si český kouč, který si naopak pochvaloval situaci po příchodu zkušené
brankářky Černé do družstva.

"Okamžitě byl vidět nárůst výkonnosti, hlavně v obraně je cítit, že ostatní hráčky mají větší důvěru," míní Krejčíř.

Do Budapešti se reprezentace přesune ve středu. "Tam by již družstvo mělo jet ve složení v podobě, s níž počítám pro světový šampionát. Prognózy lékařů říkají, že od pondělí by Adámková a Fabíkovou měly trénovat naplno a to je důležité, protože turnaj v Maďarsku považuji za klíčovou prověrku našich sil. Nemyslím si, že výsledkově uděláme díru do světa, ale určitě nás prověří kvalitní soupeři," pokračoval Krejčíř.

Posledním soupeřem před MS bude českému celku družstvo Německa, se kterým se Češky utkají 26. listopadu v Norimberku. O den později v Chebu a po dvou dnech odpočinku odcestuje družstvo do Chorvatska.

,