Házenkářky Bohunic utrpěly těžkou porážku

Brno - Už před zápasem se Zlínem, který vede tabulku nejvyšší ženské házenkářské ligy, řekl trenér Bohunic, že nepočítá s vítězstvím. Spíše mu půjde o to, aby si jeho svěřenkyně vyzkoušely hrát proti kvalitnímu soupeři. Bohunické házenkářky podle předpokladu prohrály 8:23 a s jedním vítězstvím jsou po sedmi ligových kolech na předposlední příčce tabulky.

Už od začátku utkání bylo jasné, podle jakého scénáře se bude zápas odvíjet. Zlínské hráčky se ujaly režie a svým výkonem deklasovaly domácí bohunický celek. "Zlín hrál dobře, ale i když jsme prohráli, byl jsem spokojen s obrannou činností mých hráček," řekl trenér Tatranu Bohunice Ladislav Dvořák.

V pátém kole hrály bohunické házenkářky proti Slavii Praha, která má, stejně jako Zlín, ambice na vítězství v lize. "Myslím si, že Zlín má daleko kompaktnější tým a když tam hraje osm reprezentantek, není co řešit," prohlásil Dvořák.

Bohunice mají v lize jiné ambice a chtěly by se v tabulce umístit do osmého místa, teď jsou deváté. "Musíme se soustředit na zápasy s Ostravou, Plzní a Střešovicemi, které bychom měli porážet," doplnil Dvořák.