Házenkáři Zubří strávili noc v autobuse

  • 2
Zubří - V autobuse strávili dnešní noc extraligoví házenkáři Gumáren Zubří. V sobotu dopoledne je v rumunském Targu-Jiu čeká odveta 2. kola Poháru EHF a noční přesun vyšel při plánování cesty jako nejvýhodnější alternativa. "Není to ideální, ale vychází to z předpokladu, že jedna noc v Rumunsku je lepší než dvě," pousmál se trenér Zubří Ivan Hargaš.

"Letadlo by pochopitelně bylo lepší, ale kluci nejsou nároční. Jsme zvyklí jezdit autobusem," dodal.

Rumuni přijeli na Valašsko rovněž po vlastní ose, cesta jim trvala 14 hodin. Zuberský autobus včera vyjel od haly po tréninku.

"Podle pohárových pravidel jsme měli nárok na dvě noci v Rumunsku, ale řada našich hráčů chodí do práce a museli by si vzít dovolenou," objasnil Hargaš.

Úvodní utkání vyhrálo Zubří čtyřbrankovým rozdílem a je tedy ve výhodnější pozici. Ovšem náskok mohl být mnohem výraznější, protože český vicemistr promarnil deset vyložených šancí.

"Kdybychom aspoň polovinu z nich proměnili, šli bychom do odvety v jiné pozici. Čtyřgólový náskok není velký," obává se Hargaš, kterého trochu děsí i to, že zápas pískají rozhodčí z Turecka.

Předem se ovšem Zubří nevzdává. Na začátku sezony má solidní formu, navíc předvádí krásnou házenou. "Pokud chytneme začátek, bude to hratelné," tuší zuberský kouč. "Když nepostoupíme, naše hala kvůli tomu určitě nespadne.
Jsme rádi, že jsme našim divákům ukázali pěknou házenou," dodal.

Hargaš hodně sází také na brankáře Krupu. Po špatném začátku v posledních dvou zápasech zářil, jeho úspěšnost atakuje 50%. "Soupeř je na tomto postu nejsilnější, my se mu musíme vyrovnat," upozornil kouč.