Milan Kotrč z Dukly Praha sleduje zákrok svého brankáře Tomáše Petržaly.

Milan Kotrč z Dukly Praha sleduje zákrok svého brankáře Tomáše Petržaly. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Prokletí zlomeno. Házenkáři Dukly porazili Zubří a jsou čtvrtí

  • 0
Rok a půl čekali na vítězství nad týmem z beskydského podhůří. Házenkáři pražské Dukly se dočkali v sobotu, kdy doma porazili Zubří 28:22. Bitvu vicemistra s mistrem rozhodl povedený začátek Dukly, jež dostala první gól až v sedmnácté minutě.

Měli jim co oplácet. Házenkáři pražské Dukly v minulé sezoně nad Zubřím ze čtyř pokusů ani jednou nevyhráli a zadělali si na takový malý komplex. Ba co víc: byl to právě tým z Beskyd, který jim vyfouknul titul.

Sobotní pomsta se Dukle povedla: vicemistři doma porazili Zubří 28:22 a udrželi se v první šestce, jejíž týmy budou mezi sebou na jaře hrát o titul.

Situace na čele extraligy je po víkendu následující:
1. Lovosice 14 bodů.
2. Plzeň 14.
3. Hranice 14.
4. Dukla 13.
5. Jičín 13.
6. KP Brno 12.

"Pro nás je takovou minisatisfakcí, že jsme Zubří klepli přes prsty a ještě víc ho stáhli mimo elitní šestku," usmál se po sobotním zápase Pavel Pauza, trenér Dukly.

Pauzovu týmu proti Zubří vyšel exkluzivní začátek: po prvních šestnácti minutách Dukla vedla 10:0. "To byl sen. Myslím, že jako trenér nic takového nepamatuju," pravil Pauza. "Na hráčích bylo vidět, že mají ze Zubří respekt, byli perfektně koncentrovaní a v obraně zahráli hezky kompaktně."

Dukla vyhrála první poločas 15:5, ale její vedení mohlo být ještě výraznější. Ovšem Milan Kotrč dvě vteřiny před koncem trefil jen brankářovu náruč.

"Po přestávce jsme polevili, zatímco soupeř hrál pořád stejně a neustále se hnal dopředu. Po první půli jsem si představoval, že vyhrajeme vyšším rozdílem, o víc než o těch šest gólů," řekl trenér Pauza, jehož potěšil návrat uzdravené spojky Martina Lehockého.

Lehockého a spol. v sobotu čeká další žhavý zápas: třetí Dukla se představí na palubovce druhých Hranic. Ty v neděli v nádherné bitvě zvítězily v Králově Poli (26:25), což se Dukle před měsícem nepovedlo.

Kromě aktuální formy Hranic může Duklu strašit i jméno Martin Stržínek: hranický kanonýr totiž v minulé sezoně hrál... Hádáte správně, hrál v Zubří.