Josef Kučerka

Josef Kučerka | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Házenkáře Zubří vychytal v Hranicích brankář Kučerka

  • 0
Do hranické haly je přijela podpořit dobrá stovka jejich fanoušků, přesto házenkáři Gumáren Zubří potvrdili, že se jim venku proti soupeřům z nadstavbové skupiny o extraligový titul nedaří. Po porážce 22:27 mají v těchto utkáních bilanci sedmi proher a jedné remízy z Lovosic.

"Máme mladý a nezkušený tým, který si daleko více věří doma," poznamenal trenér Zubří Jiří Mičola. "Přesto nemám ze zápasu špatný pocit. V určitých fázích jsme dokázali kvalitní mužstvo Hranic přehrát."

Hostům se povedl nástup, rychle vedli 3:1. Jenže když domácí čtyřmi góly v řadě skóre otočili, Zubří po zbytek zápasu už jen dotahovalo. Pro výsledek přitom bylo klíčových závěrečných pět minut první půlky, kdy Hranice utekly ze stavu 10:9 na 15:10.

"Když takhle zkušený mančaft získá takový náskok, už ho obvykle udrží," řekl Mičola. Jeho celek nedokázal v úvodním poločase zastavit ostré spojky Rachače s bývalým zuberským kapitánem Stržínkem, který byl se sedmi trefami střelcem zápasu.

"Musíme jim chodit více do těla, aby nestříleli z volné ruky. Jinak nemáme naději na úspěch," vykládal v přestávce do kamer České televize zuberský pivot Petr Šlachta.

Přestože se pak hraničtí střelci z dálky už tolik neprosazovali, hosté se přiblížili maximálně na rozdíl tří branek. "Pak jsme ale buď udělali zbytečnou chybu, nebo nás vychytal brankář Kučerka," vypíchl Mičola největší oporu domácích.

Kdykoliv se Hranice ocitly v nesnázích, vytáhl zlínský odchovanec excelentní zákrok. Dohromady zlikvidoval 21 střel. "Hráli jsme v útoku netrpělivě a stříleli z nepřipravených pozic," věděl Šlachta. I přes porážku si uchovalo Zubří reálnou naději na bronz, na třetí Lovosice ztrácí v půlce nadstavby tři body.