Házenkáře triumf v Rakousku povzbudil

Praha - Jasným vítězství na turnaji v Innsbrucku svedlo českým házenkářům sebevědomí hned v úvodu přípravy na světový šampionát, který se uskuteční na přelomu ledna a února v Tunisku. "Dříve jsme vydrželi hrát náročnou vysunutou obranu 2-4 přibližně třicet minut, nyní mnohem déle," pochvaloval si asistent trenéra Jiří Mika.

I když svěřenci trenéra Rastislava Trtíka v Rakousku nepotkali soupeře z absolutní světové špičky, výsledky i předvedená hra jim pomohly k získání sebedůvěry.  S hrou mužstva byl spokojen i asistent trenéra Jiří Mika. "Dříve jsme vydrželi hrát náročnou vysunutou obranu 2-4 přibližně třicet minut, nyní mnohem déle," pochvaloval si Mika po turnaji,

Čeští reprezentanti postupně porazili Kuvajt, Itálii a Rakousko.  V sestavě museli trenéři nahradit zraněného Faráře, nové posty si vyzkoušeli Kubeš s Jíchou a svou úlohu zvládli.

"Výborní byli vpředu Hrubý, Juříček i Nocar a zásluhou jejich pohyblivosti jsme získali mnoho míčů. I Filip, který je zvyklý z bundesligy na něco úplně jiného a spolu s domácím Szlezakem byl nejlepším střelcem turnaje, už tomuhle způsobu přichází na chuť," pochvaloval si Mika.

Při absenci Radčenka měl tým trochu problémy na pravé spojce, kde zaskakoval junior Řezníček. V devatenácti letech je velkým příslibem, ale na světový šampionát výkonnost zřejmě ještě nemá. 

Základ mužstva pro šampionát se již krystalizuje. Na křídlech hráli spolehlivě Filip s Heinzem, na spojkách Jícha a Kubeš. Na střední spojce se dařilo Nocarovi, na pivotu se střídali Hrubý s Juříčkem.

"Naskakoval ještě Berka, oproti kvalifikaci se v kádru objevili Čurda s Vraným. Solidně se při své premiéře ukázal také Szymanski," řekl Mika.

Tým se znovu sejde před Vánočním pohárem, který se uskuteční 27. až 29. prosince ve Zlíně ještě za účasti Maďarska, Polska a Slovenska. "Protože v tomto termínu pokračuje bundesliga, dostanou šanci další hráči," dodal Mika.

,