Házenkáře Dukly povede Vladimír Haber

  • 3
Praha - Bezvládí na střídačce házenkářů Dukly trvalo krátce - novým koučem průběžně posledního celku západní skupiny interligy se stal Vladimír Haber, zároveň reprezentační kouč a sportovní manažer Plzně. "Té druhé funkce jsem se už vzdal," říká Haber. Přesto bude mít program hodně nabitý.

"Funkce svazového trenéra mi nevyhovovala. S platem reprezentačního trenéra českého výběru se nedá uživit. Proto jsem si letos vymohl smlouvu, která mi nezakazuje trénovat zároveň ligový celek. Funkce v Dukle reprezentaci neohrozí. Podobný model fungoval už dřív, když jsem vedl národní tým i Plzeň," uvedl Haber.

Měl nabídky ze zahraničí, ale kývnul nemajetné Dukle. "Chtěl jsem trénovat český klub, abych nebyl od domácí házené odtržený." Prezident klubu Habra oslovil po debaklu týmu ve Frýdku. "Vzal jsem si deset dnů na rozmyšlenou. Když mi pan Orság slíbil, že neodejdou další hráči, souhlasil jsem."

Dukle podepsal smlouvu do konce sezony. S týmem začne pracovat až začátkem února. "Teď je pro mě prioritou mistrovství Evropy. Interliga má do té doby stejně přestávku," řekl Haber. V reprezentační pauze povede tréninky Dukly asistent, kterým zůstává Jiří Kotrč.

Jaký má Haber v Dukle cíl? "Je to jednoznačně záchrana. Věřím, že jsou v týmu hráči - reprezentanti i junioři -, kteří mají výsledkově na víc. Problém je podle mě v jejich hlavě, ne ve výkonnosti."