Házenkář napadl sudího a byl vyřazen z týmu

  • 5
Olomouc - Další konflikt s rozhodčími má na svědomí olomoucký házenkářský klub. Po Lubomíru Krejčířovi, trenérovi extraligových házenkářek Zory, který neudržel nervy po vyřazení z play off a na Slavii spílal mužům v černém i domácím funkcionářům, po sudích v 19. kole druhé ligy mužů vystartoval olomoucký pivot Marcel Knébl. K situaci došlo během druhé půle, kdy Stavomontáže vedly 21:20 a byly v útoku.

Knébl byl faulován a rozhodčí zapískali devítimetrový hod. „Knébl začal sudím nadávat, dostal červenou kartu, ale pak znovu přiběhl a začal se s rozhodčím požďuchovat. Zápas byl poté ukončen,“ popsal konflikt Josef Zdražil, vedoucí olomouckého družstva, jenž výkon rozhodčích označil za normální.

Zápas pískala dvojice rozhodčích Simu Vangelis, David Kondělka. „Pokud hráč napadne sudího, musí se zápas ukončit. Knébl trefil kolegu tak, že mu bylo zle a nemohl dále pokračovat. Navíc hrozily i další výpady,“ odůvodnil svůj verdikt Simu.

Kondělka naštěstí nebyl ošetřován. „Jinak bychom zvažovali podání trestního oznámení. Pískáme první ligu mužů a extraligu žen, ale s ničím takovým jsme se ještě nesetkali,“ dodal.

Zkrat Knébla nechápal ani hrající kouč Napajedel Pavel Brimus. „Bylo to absolutně férové utkání,“ poznamenal. Brimus přitom kvůli nedostatku hráčů musel ve svých 41 letech nastoupit a nastřílel šest branek.

Po tomto incidentu si Knébl již házenou za olomoucký klub nezahraje. „Už jsme ho vyloučili z kádru. Je to starší vznětlivý hráč, který měl před rokem podobný prohřešek,“ uvedl Zdražil na adresu hříšníka.

Házenkářský svaz tento případ projedná až ve čtvrtek. Dá se předpokládat, že zápas skončí kontumací ve prospěch hostí, kteří tak v tabulce poskočí na druhé místo.