Kapitánka Iveta Luzumová v nominaci na Srbsko chybí.

Kapitánka Iveta Luzumová v nominaci na Srbsko chybí. | foto: Alex Wipf/chf.cz

Bašný nominoval házenkářky na kvalifikaci, chybí Luzumová

  • 1
Trenér českých házenkářek Jan Bašný nominoval kádr pro březnové dvojutkání se Srbskem v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy v tomto roce ve Švédsku. Chybí v něm kapitánka Iveta Luzumová, která minulý týden podstoupila operaci štítné žlázy.

„Teoretická možnost, že bych se stačila vrátit pro kvalifikaci se Srbskem, pořád ještě je, ale bude záležet na mém zdravotním stavu,“ uvedla v tiskové zprávě hráčka německého Thüringeru HC.

„Přejeme Ivetě co nejrychlejší uzdravení a věříme, že už bude nadále bez komplikací. Nyní nám nezbývá než čekat. Trenéři jsou s Ivetou v kontaktu a sledují pooperační vývoj,“ řekl manažer reprezentací Karel Nocar.

Kouč Bašný oznámil také dvanáct náhradnic, z nichž tři vybere a pozve na soustředění, které se bude konat od 6. března v Luhačovicích. Duely se Srbskem se hrají 9. března ve Zlíně a 13. března v Kraljevu.

Češky vedou po dvou kolech bez ztráty bodu společně se Srbkami kvalifikační skupinu, když porazily doma Itálii a vyhrály na Ukrajině. Z každé ze čtyřčlenných skupin postoupí na šampionát první dva celky a nejlepší třetí tým.

Nominace házenkářek pro dvojutkání se Srbskem

Brankářky: Dominika Müllnerová, Barbora Raníková, Lucie Satrapová.
Pravé spojky: Michaela Hrbková, Helena Ryšánková.
Střední spojky: Kateřina Keclíková, Petra Růčková, Martina Weisenbilderová.
Levé spojky: Markéta Jeřábková, Kamila Kordovská.
Pravá křídla: Lenka Hradilová, Jana Knedlíková.
Levá křídla: Veronika Malá, Kristýna Salčáková.
Pivotky: Petra Adámková, Alena Stellnerová.

,