Michal Tonar (v bílém) z Plzně v utkání se Zubřím.

Michal Tonar (v bílém) z Plzně v utkání se Zubřím. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Plzeňští házenkáři zamířili do Nizozemska, reprezentanti bojují v Polsku

  • 0
Bez pětice reprezentantů, kterou od neděle čeká Vánoční turnaj v polských Katovicích, vyrazili už v´pátek plzeňští házenkáři na turnaj Limburgse Handbal Dagen 2014 do nizozemského města Sittard.

„Jedná se o zavedený a každoročně velmi silně obsazený turnaj. Pozvánku jsme dostali už před několika měsíci, kdy nikdo nemohl tušit, kolik našich hráčů se dostane do širšího reprezentačního výběru. Takže do Holandska musíme jet v improvizované sestavě,“ hlásil před odjezdem trenér českého mistra z Plzně Martin Šetlík.

Do autobusu nasedlo celkem dvanáct hráčů, kádr doplnili Lesák s Mattasem z juniorky Talentu a dorostenec Mandaus. „Čekají nás čtyři zápasy s kvalitními soupeři, pro náš mladý tým to bude další cenná zkušenost,“ mínil kouč.

Plzeň je zařazena do skupiny B, kde se postupně utká s nizozemským klubem Nitrogen Lions, estonským HC Kehra a legendou srbské házené Metaloplastikou Šabac. Pak Talent čeká ještě zápas o konečné umístění. „Ve druhé skupině je mimo jiné ruský Perm, se kterým jsme se utkali v Poháru EHF,“ doplnil Šetlík.

To pětice Linhart, Petrovský, Šindelář, Milan Škvařil a Vinkelhöfer má jiné plány. Od zítřka bude hájit barvy české reprezentace na Vánočním turnaji v Polsku.

Zatímco první dva jmenovaní už jsou i ve výběru 13 hráčů s jistou účastí na závěrečném soustředění před MS v Kataru (2. - 5. ledna v Plzni), zbylé trio se ještě může poprat o pět volných míst.

„Bude to o momentální formě, v Polsku tam každý z nás nechá všechno. Po soustředění v Plzni trenéři výběr ještě zúží, ale dokud je šance, budu o Katar bojovat,“ plánoval střelec Plzně Milan Škvařil.