Roman Bečvář z Plzně střílí na branku hranického gólmana Josefa Kučerku.

Roman Bečvář z Plzně střílí na branku hranického gólmana Josefa Kučerku. | foto: MF DNES

Házenkáři Plzně hostí Brno, chtějí třetí extraligové vítězství

  • 0
Třetí kolo. A třetí výhra? Házenkáři Talentu M. A. T. Plzeň chtějí v Tipgames extralize zůstat na vítězné vlně i v sobotním utkání proti Brnu, které se v městské hale na Slovanech hraje od 18 hodin.

Plzeňané mají za sebou úspěšný vstup do soutěže - doma zdolali Přerov, před týdnem si přivezli body z Karviné. A vyhoupli se do čela tabulky.

"Se dvěma výhrami jsme určitě spokojení, navíc v Karviné jsme podali lepší výkon než v úvodním kole. Ale teď nás čeká další velmi těžký soupeř, nemůžeme se uspokojit," varuje trenér Martin Šetlík.

Ani gólman Motlík ještě nechce mluvit o dobrém začátku sezony. "Vždyť jsou to jen dvě kola. Teď máme před sebou Brno a pak jedeme na Duklu. Teprve po těchto utkáních můžeme říci, jak na tom jsme," mínil Radek Motlík.

Navíc Brno se rovněž naladilo do dobré pohody. Remizovalo v Jičíně, v minulém kole doma nasázelo Frýdku-Místku 36 branek.

"Pakliže Karviná a Frýdek trošku oslabily, Brno je tím týmem z Moravy, který je letos určitě silnější," řekl kouč Talentu.

Souboj bude i přehlídkou dvou aktuálně nejlepších střelců extraligy. Plzeňský Bečvář i brněnský Mičola mají na kontě po dvou kolech 18 branek. "Mičola, Hubáček, Hastík - to je osa Moravanů. Zkušení kluci okolo 30 let. A k tomu vysoké levé spojky," ocenil sílu soupeře Šetlík.

Mimo hru je stále dlouhodobě nemocný Vinkelhöfer, otazník visí nad startem pravé spojky Pohlmanna. "V Karviné mu šili tržnou ránu v obličeji. Za pár dnů se ukázalo, že má Pepa i zlomený nos. V pátek zkusí trénovat a uvidíme, zda bude moci do utkání nastoupit," mínil trenér Plzeňanů.

Šetlík věří, že jeho tým posune svůj výkon znovu o kousek dál. "Dvě výhry by klukům měly dodat sebevědomí. Pokud se budeme držet své hry, budeme aktivní a pozorní v obraně, věřím, že utkání zvládneme."