Momentka z utkání Lovosice - Přerov.

Momentka z utkání Lovosice - Přerov. | foto: Petr Kreutzer, MF DNES

Drtivý finiš, potlesk vestoje. Jízda lovosických házenkářů trvá

  • 0
Loni na startu sezony frustrovaní, letos rozparádění. Házenkáři Lovosic pokračují ve vítězném tažení, které jim zase vrací medailové sebevědomí. Po šampionech ze Zubří si v neděli doma podali i Karvinou. Díky drtivému finiši slavili triumf 23:19 a jsou v extraligové tabulce druzí.

"Potvrdili jsme plusové body ze Zubří. Tři zápasy, tři výhry, k tomu postup v Poháru EHF, lepší rozjezd jsme si nemohli přát," líbí se rozehrávači Milanu Berkovi.

Dlouho vyrovnaný duel s Karvinou se zlomil v koncovce. Čtyři minuty před klaksonem byl stav 19:19, pak už stříleli výhradně domácí. Odměnou jim byl potlesk vestoje.

"Lví podíl na výhře měli brankáři," děkoval trenér Vojtěch Srba. "Šálek velmi dobře chytal v 1. půli, posledních 20 minut bylo famózních od Adamíka. Zamkl bránu a zachránil nás, dal nám jistotu."

Adamík přišel právě z Karviné, kde šanci nedostal, a proti "svým" se vytáhl. "Spíš než o velké kvalitě to bylo o boji. I když jsme nehráli dobře, vůlí jsme to přetlačili," cení si Srba. "Navíc jsme měli problémy. Šetřili jsme Kolomazníka kvůli drobnějšímu zranění, Krahulík byl už v 8. minutě dvakrát vyloučený, Landa s Motlem hráli s horečkou."

V pátek předehrávka v Hranicích, v sobotu charitativní fotbal s herci Okresního přeboru. Týden nato pohár v makedonském Skopje. "Pak Jičín, doma Skopje, Dukla," vypočítává Srba. "Říjen rozhodne, jaká bude sezona."