Hana Martinková z Mostu se v pádu raduje z gólu.

Hana Martinková z Mostu se v pádu raduje z gólu. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Vzkříšení Martinkové? Nový trenér mi věří, raduje se mostecká střelkyně

  • 0
Návrat královny? Mostecká kanonýrka Hana Martinková, většinu podzimu ukrytá na lavičce českých házenkářských šampionek, se zase může stát jejich zbraní hromadného ničení. Nový trenér Peter Dávid ve zlatovlásku věří.

„Mám ji ve vzpomínkách jako velice kvalitní hráčku a myslím, že se tam může zase velice lehce dostat,“ dodává jí slovenský expert psychický doping.

A že svá slova myslí vážně, dokázal třeba v posledním domácím zápase roku proti Slavii. V napínavém závěru ji pustil na palubovku a ona se odvděčila klíčovými góly.

„Jsem ráda, že mi dal prostor v posledních minutách, když se to lámalo,“ hřálo Martinkovou, která se v létě vrátila k Černým andělům po roční anabázi v Německu.

Pod odvolaným Ľubošem Hudákem moc příležitostí nedostávala, teď se to pomalu mění. „Pan Dávid mi řekl, že mi věří a šanci mi dá. Možná jsem pana Hudáka nepřesvědčila v tréninku ani v zápase,“ uvažuje vytáhlá spojka Martinková.

„Navíc Síma Szarková má výbornou formu, střílí jí to a on ji tam nechával. Teď jsem druhá spojka. Musím se smířit s tím, že do nějakého zápasu ani nenastoupím, když to bude vyrovnané,“ chápe.

Nejvíc ji mrzelo, že nezasáhla do zápasů v Poháru EHF proti ruské Sinaře. Most je odehrál oba doma během dvou dnů. „Holky potřebovaly ve druhém utkání pomoct, takový dvojzápas se nedá hrát v sedmi lidech. Já byla čerstvá, připravená kdykoli naběhnout. Ale už to nevrátím,“ nepitvá se v minulosti.

Nový kouč Dávid je impulsivní a v Mostě předává své zkušenosti z německé bundesligy. „Má dobré házenkářské myšlení, cítí, co udělat, ví, co potřebujeme. Má i dobré nápady co se týče motivace.“