Házenkářky Slavie se radují z prvního finálového vítězství nad Mostem.

Házenkářky Slavie se radují z prvního finálového vítězství nad Mostem. | foto: ČTK

Slávistické házenkářky začaly boj o titul výhrou, rozhodly až sedmičky

  • 0
Házenkářky Slavie Praha začaly sérii o český titul domácí výhrou v penaltovém rozstřelu 4:2 nad obhájkyněmi z Mostu. Po základní hrací době skončil zápas 26:26. Druhý duel je na programu v Edenu v úterý, série se hraje na tři vítězné zápasy.

Úvodní finále nabídlo velmi atraktivní házenou. Lépe začaly obhájkyně titulu z Mostu, které v desáté minutě po trefě Martinkové vedly o tři branky. Slávistky dlouho jen dotahovaly. Do přestávky srovnaly, hned po návratu z kabin jim ale severočeský soupeř znovu utekl na rozdíl tří gólů.

V druhé desetiminutovce druhého poločasu ale Slavia zavelela k velkému náporu, vyrovnala a ve 48. minutě díky šťastné trefě Kutlvašrové vedla 22:19. Hostující kouč Poloz si vzal oddychový čas, ale zdálo se, že slávistky, toužící po prvním titulu po čtyřech letech, už výhru nepustí.

Jenže mostecký celek zabojoval a Beňušková v poslední minutě poslala zápas do rozhodující střelby sedmiček. Jako první zaváhala hostující Jeřábková, a když poté neuspěla ani Weisenbilderová, mohli domácí fanoušci začít slavit.

České play-off interligy házenkářek - finále, 1. zápas

Slavia Praha - Baník Most 26:26 (11:11), sedmimetrové hody 4:2 Stav série: 1:0.

,