ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Karolína Machalická

Házenkáři Jičína se drželi jen v úvodu, doma na Lovosice nestačili

  • 0
Házenkáři Jičína další domácí výhru nepřidali, když Lovosicím podlehli před zaplněnou domácí halou vysoko 20:29 a v extralize prohráli po druhé v řadě. Jičín hrál s Lovosicemi v prvním poločase vyrovnanou partii, jenže nevyšla mu poslední čtyřminutovka první půle, kdy daly Lovosice tři branky v řadě a dostaly se do vedení.

„Od začátku jsme tahali za kratší konec. Samozřejmě nás srazily neproměněné šance a neměli jsme dobrý postupný útok, čímž jsme se sami dostali pod tlak a nedostali jsme se zpět do zápasu,“ řekl po nepovedeném utkání trenér Jičína Petr Mašát.

Jeho svěřenci v druhé půli ztráceli na Lovosice po většinu času čtyři branky, ale na dotažení neměli, navíc v závěru si soupeř čtyřmi brankami v řadě pojistil pohodlný náskok, který se nakonec zastavil na devíti brankách.

„Určitě jsme podali velmi dobrý výkon podpořený naším brankářem a fungující obranou. Byl jsem maximálně spokojen a toto jsou pro nás velmi důležité body, ale nutno říci, že průběh zápasu neodpovídal výhře o devět branek,“ hodnotil utkání trenér Lovosic Milan Berka.

Nejlepšími střelci Jičína byli Král a Wolski, kteří zaznamenali po čtyřech brankách. Největší problémy dělal naopak jičínské obraně Sýkora, který dal devět branek a byl jednoznačně nejlepším střelcem utkání. Šlo teprve o druhou domácí prohru Východočechů v letošní sezoně. V prvním kole totiž doma prohráli se Zubřím o jednu branku 23:24.

Jičín se po druhé prohře v řadě, když minulý týden prohrál v Karviné, propadl na sedmé místo v extraligové tabulce. Na svém kontě má devět bodů a na deváté Nové Veselí má náskok už pouhých dvou bodů.

Ronal má za sebou náročný týden, ve kterém v extralize dvakrát padl, ale v týdnu se mu na domácí palubovce podařilo porazit Duklu Praha a postoupit do čtvrtfinále poháru.

V příštím utkání by tak Jičín potřeboval přivést dva body z palubovky Frýdku-Místku, který je zatím za Jičínem. Utkání se hraje v sobotu od 18 hodin.