Lovosický brankář Jan Hrdlička se smutně ohlíží po míči po inkasované brance od...

Lovosický brankář Jan Hrdlička se smutně ohlíží po míči po inkasované brance od hráčů Zubří. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Lovosičtí Lovci visí v průměru. Není Motl, není tahoun

  • 0
Ani lovci neuštvali rozparáděné házenkáře Zubří. Osmá výhra v řadě je drží ve špičce extraligy, naopak Lovosice po porážce 24:26 ztratily domácí neporazitelnost a visí v průměru, po jedenácti zápasech jsou až na sedmé pozici.

„Nebudu říkat, že jsem spokojený, ale nebudu ani říkat, že jsem naštvaný. Hrajeme v rámci svých možností, od začátku sezony nastupujeme minimálně bez tří hráčů. Zubří přijelo kompletní, je na vítězné vlně, byl to pro nás hodně tvrdý oříšek,“ smekl před sokem lovosický kouč Vladimír Šuma.

Nadějný úvod držel lovosické šance na úspěch, ale už do přestávky domácí odcházeli s jednogólovým mankem. A po změně stran Zubří udělalo rozhodující trhák.

„Neměli jsme dobrý vstup do druhé půle, kdy jsme během sedmi minut udělali čtyři technické chyby a dostali jsme tři branky. Naopak sami jsme žádnou nedali a to se s námi neslo celý zbytek zápasu. Navíc jsme měli hrůzostrašnou střelbu, z 56 pokusů jsme dali jen 24 branek,“ vyčítal trenér.

Znovu se ukázalo, jak moc lovcům chybí zraněný elitní střelec a reprezentant Jiří Motl.

„Je to hráč, který dokáže utkání vyhrát sám. Tohle nám teď trošku chybí, najít osobnost, která by ten den byla tahounem týmu,“ vidí kouč. Nejlepším domácím střelcem byl se šesti zásahy Bouček, pětkrát se trefil Chroustovský, čtyři branky dal Malý. Kanonýr Václav Klimt, který se vrátil po disciplinárním trestu, se prosadil jen jednou.

„Ta pauza pro mě byla těžká. Snažil jsem se trénovat naplno, abych se v herní praxi udržel, ale dneska mi to nevyšlo,“ mrzelo Klimta. „Zubří hraje velice dobře, snažili jsme se s ním držet ve všem. V obraně to stačilo, v útoku o dva góly ne, proto jsme prohráli,“ hodnotil v klubové televizi Klimt.

Zubří zažívá po pomalejším rozjezdu skvělé období, vítěznou řadu natáhlo už na osm zápasů. „První porážka Lovosic na jejich palubovce, to se cení. Před takovou kulisou, jako tady bývá, se jen tak nevítězí,“ cenil si výhry kouč Zubří Andrej Titkov.

„Dokázali jsme využít toho, že Lovosice měly problémy s marodkou. V obraně to bylo z naší strany dobré, v útoku trochu kostrbaté, hlavně díky enormnímu nasazení domácích a výborným gólmanům. Ale od 15. minuty jsme byli lepším týmem, měli jsme utkání plus minus pod kontrolou.“

Zatímco Zubří se hřeje v absolutní špičce extraligy, lovci s pěti výhrami, jednou remízou a pěti porážkami chřadnou jen v průměru. Do konce roku odehrají ještě 4 zápasy: v Brně, doma s Duklou a Frýdkem a v Jičíně.

„Pokud získáme 4 body, budeme určitě spokojení, další domácí ztráta už by nás dostala na hranici play-off a zbytečně bychom si zkomplikovali naše předsezonní cíle,“ varuje sportovní ředitel lovců Vojtěch Srba.