Házenkáři Dukly se radují z gólu v utkání s Hlohovcem.

Házenkáři Dukly se radují z gólu v utkání s Hlohovcem. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Duklu zavedou poháry do Dánska, házenkáři Karviné narazí na Flensburg

  • 0
České házenkářské týmy znají soupeře pro úvodní kola evropských pohárů. Vídeňský los přidělil nejzvučnějšího soka Karviné, která se utká s bundesligovým Flensburgem. Mistrovská Dukla zamíří do Dánska.

Čeští házenkářští mistři narazí v Poháru EHF na Nordsjaelland Handbold. Ve druhém kole začnou na začátku října v Dánsku, odveta je na programu 15., nebo 16. října v Praze.

Na atraktivního rivala se může chystat Baník Karviná, desetinásobný český mistr a letošní držitel Českého poháru se ve třetím kole PVP utká s německým Flensburgem, s nímž v letech 2004 a 2005 bojoval v Lize mistrů, kde letos české týmy znovu chybějí. Moravané začnou 26., či 27. listopadu doma, do Německa pojedou o týden později.

Házenkáři Zubří budou startovat v Challenge Cupu a ve třetím kole rovněž na přelomu listopadu a prosince nastoupí proti bosenskému Goražde.

Ve stejné soutěži žen, ale o kolo dříve, se představí Písek a v turnajovém systému bude usilovat od 30. září do 2. října o jediné postupové místo ve skupině A s polským týmem Kielce, Zrijnskim Mostarem z Bosny a Hercegoviny a běloruským Drucem.

Hráčky Mostu jsou v Challenge Cupu nasazeny až do 4. kola a soupeřky se dozvědí 15. listopadu.

,