Dukla v házené utrpěla debakl

Praha - Házenkáři Dukly utrpěli debakl, když na vlastním hřišti podlehli obhájcům titulu z Frýdku-Místku 21:27. "První poločas bych označil za dukelskou katastrofu. Opory týmu mě zklamaly, nováčci nepřesvědčili. Hráli jsme zakřiknutě," zlobil se Vladimír Haber, trenér Dukly.

Zbrklost a strnulost v útoku, často nepřesné přihrávky. Špatná obrana, kterou hosté lehce a chytře překonávali.

Výborné výkony brankáře Radka Musila a nejlepšího střelce utkání Milana Berky jen potvrdily převahu soupeře. Ten si tak od začátku držel čtyřbrankový náskok, který se nepodařil Pražanům, i přes lepší druhý poločas, zvrátit.

"Zklamala i obrana, která nedokázala Berkovi zabránit ve střelbě do dolní poloviny branky," hodnotila brankářská opora Dukly Jan Štochl. Po patnácti minutách prvního poločasu ho v brance zastoupil Lukáš Kurial.

Dukle výrazně chyběly střelecké opory: Jan Větrovec a dlouhodobě nemocný Daniel Čurda. Tím víc, když před měsícem opustili klub dva týmoví vůdci Filip Jícha, hrající ve Švýcarsku, a Karel Nocar. Ten odešel do francouzského Chambery.

"S takovýmto obsazením se prostě hrát nedá," řekl Haber. "Těžko můžeme čelit agresivní hře soupeře se slabou střeleckou řadou. Dal jsem příležitost nováčkům, ale atmosféru interligového zápasu nezvládli." Hosté se posunuli na páté místo tabulky, Dukla je šestá.