Trenér plzeňských házenkářů Vladimír Haber by byl po příští sezoně spokojen s medailovým umístěním.

Trenér plzeňských házenkářů Vladimír Haber by byl po příští sezoně spokojen s medailovým umístěním. | foto: MF DNES

Chci medaili, hlásí před novou sezonou trenér plzeňských házenkářů Haber

  • 0
Jak silná bude házenkářská Plzeň v příští extraligové sezoně? Pokud vás zajímá odpověď, dnes si můžete udělat první obrázek. Tým kouče Habera v městské hale na Slovanech sehraje od 17 hodin přípravný duel s německým Aue.

Plzeň, která do nového ročníku Zubr extraligy vstoupí pod názvem SSK Talent 90, má za sebou druhý týden kondiční přípravy.

"První fáze proběhla už v červnu. Teď se zaměřujeme na běhání, silovou přípravu, ale k tomu už zapojujeme i herní věci," popisuje trenér Vladimír Haber.

Svěřence vidí při práci téměř každý den. Tým využívá kromě městské haly na Slovanech i tři tělocvičny Talentu na 18. základní škole, fyzičku hráči nabírají v okolí boleveckých rybníků.

"Převod extraligové licence z TJ Lokomotiva na SSK Talent je dokončen. Jedním z důvodů bylo to, že nyní máme návaznost všech věkových kategorií, od minižáků až po muže," konstatoval tajemník SSK Talent 90 Róbert Miček.

Nicméně domácím prostředím pro extraligové zápasy zůstává pro Plzeň městská hala na Slovanech. Hracím dnem je opět sobota se začátkem v 18 hodin. "Stejný čas chceme využít i při vložených středečních kolech. Ale termíny ještě mohou změnit televizní přenosy. Svaz totiž jedná s dalším kanálem kromě ČT o možnosti přímých přenosů," uvedl hrající sportovní manažer klubu Martin Šetlík.

Do přípravy už se zapojily i nové posily – gólmani Motlík s Bavlnkou a spojky Král s Bryknerem. "Kádr má okolo 17 hráčů. Do A-týmu jsme zapojili i odchovance Strýce, Škvařila a Tonara mladšího. Jak to bude vypadat v sezoně, se teprve uvidí. Někteří budou střídavě nastupovat v našem béčku a dorostu," plánuje Haber.

Rozpočet klubu se navýšil o 700 tisíc korun, naplněný ale stoprocentně v této chvíli není. "Probíhá několik jednání, naším přáním je získat v dohledném horizontu generálního sponzora. A věříme, že házenou, která je historicky nejúspěšnějším kolektivním sportem v Plzni, podpoří i město a kraj," míní Martin Šafránek z představenstva klubu SSK Talent 90.

V přípravě tým narazí kromě Aue ještě na německý Roding, čeká ho také dvoudenní mezinárodní turnaj v Třeboni. "Jdeme do třetí sezony v nejvyšší soutěži v novodobé historii plzeňské házené.

Na začátku jsme si dali postupné cíle. S tím, že třetí rok zaútočíme na medaili. To platí. Tým se posílil a já osobně chci být do třetího místa," prohlašuje trenér Haber. Naplní se ta slova?