Klára Černá se proti Islandu trefila osmkrát - ilustrační foto.

Klára Černá se proti Islandu trefila osmkrát - ilustrační foto. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

České házenkářky prohrály na Islandu i druhý přípravný zápas

  • 1
Ani ve druhém přípravném utkání na Islandu se nepodařilo českým házenkářkám urvat aspoň bod. Oproti páteční porážce o sedm branek sice v sobotní odvetě v Keflavíku podlehly účastnicím prosincového MS lichotivějším výsledkem 30:33, český trenér Jan Bašný však nijak nejásal.

"Předvedli jsme katastrofálních prvních patnáct dvacet minut, kdy jsme prohrávali až o devět branek," popisoval kouč na webu Českého svazu házené, jak jeho svěřenkyně hned v úvodu ztrácely 4:13.

Za stavu 6:16 se ostrovní celek odmlčel a umožnil tak Češkám mírně korigovat na 9:16. "Když se konečně holky rozhodly, že začnou hrát, začali jsme konečně Islanďankám trochu komplikovat spanilou jízdu zápasem," podotkl Bašný.

Po polovině druhého dějství se české reprezentantky dotáhly na 20:24, domácí ale zase dokázaly odskočit. Na konci 59. minuty snížila nejlepší střelkyně zápasu Černá na 29:31, ale to bylo poslední vzepětí 

"Vypadalo to, že budeme schopní uhrát i lepší výsledek než konečnou porážku o tři branky, ale v posledních minutách jsme se nechávali zbytečně často vylučovat a Islanďanky tak mohly snadno skórovat," dodal Bašný.

Přípravný zápas házenkářek v Keflavíku

Island - ČR 33:30 (20:12)
Sestava a branky ČR:
Satrapová, Doláková - Černá 8, Luzumová 4, Chrenková 4, Vítková 4, Štěrbová 4, Knedlíková 2, Martínková 2, Keclíková 1, Hrbková 1, Poznarová, Růčková, Simerská. Sedmimetrové hody: 6/6 - 7/5. Vyloučení: 4:5. Diváci: 200.