Woods je zatím desátý, vede Campbell

  • 1
Augusta - Americký golfista Chad Campbell se dostal do čela průběžného pořadí turnaje US Masters. Po druhém kole vede v Augustě s bilancí pěti ran pod par. Za ním je druhý hráč světa Vijay Singh z Fidži a Campbellovi krajané Rocco Mediate a Fred Couples.

Proti úvodnímu kolu si polepšila světová jednička a obhájce prvenství Tiger Woods. Americký favorit tentokrát zahrál jeden úder pod par a dělí se o desáté místo. Za Campbellem zaostává o pět ran.

"Být po dvou kolech v čele je něco mimořádného. Mým cílem je samozřejmě být první po čtyřech kolech, ale je to dobrý začátek," řekl novinářům Campbell, který se může pochlubit třemi tituly z amerického okruhu PGA.

"Tohle je neobyčejné místo a neobyčejný turnaj, ale myslím, že zatím není co slavit," prohlásil.

Singh si v pátek pohoršil ve srovnání s prvním kolem o sedm úderů a ztratil vedení. Nevyšel mu především úvod druhého kola, když na čtvrté a páté jamce překročil par vždy o dvě rány.

"To se mi, řekl bych, už hodně dlouho nestalo. Ale udělat to tady je velmi lehké," řekl vítěz US Masters z roku 2000.

Ani Woodsovi se nedařilo v druhém kole na úvodních jamkách, ale dobrým finišem se udržel v kontaktu s čelem a může myslet na pátý triumf v Augustě a jedenáctý titul z turnaje major.

"Forma je dobrá, dneska to bylo náročné. Foukal vítr a bylo těžké v tom hrát. Dobrý úder může skončit na špatném místě a vy to prostě musíte dokázat přijmout," uvedl Woods.

Cutem prošlo do víkendových kol turnaje dotovaného sedmi miliony dolarů 47 hráčů. K postupu bylo potřeba zahrát 148 úderů, o jednu ránu za tímto výkonem zaostali i úřadující šampion US Open Michael Campbell z Nového Zélandu či populární Skot Colin Montgomerie.

Pořadí po druhém kole: 1. Campbell (USA) 138 (71+67), 2. Singh (Fidži) 141 (67+74), Mediate 141 (68+73) a Couples (oba USA) 141 (71+70), 5. Clark (JAR) 142 (70+72), Howell 142 (71+71), Clarke (oba Brit.) 142 (72+70), Mickelson (USA) 142 (70+72), Els (JAR) 142 (71+71).

Americký golfista Chad Campbell.

,