Golf žen - ilustrační foto

Golf žen - ilustrační foto | foto: Martin Kabát

Vlčková a Dittertová se na golfovém ME dělí o 13. místo

  • 0
Do amatérského mistrovství Evropy žen v golfu na hřišti Kunětická Hora vstoupily ze sedmi domácích hráček nejlépe Karolína Vlčková a Silvie Dittertová, které se po prvním kole dělí o 13. místo.

V čele jsou Marta Silvaová ze Španělska a Italka Giulia Milinarová, které zahrály shodně 67 ran, tedy pět pod par hřiště. České duo má na kontě o čtyři údery víc.

Čtyřdenní boje začaly ve velkém vedru, přesto byly na hřišti poblíž Pardubic k vidění velmi dobré výkony. Dlouho se o ně starala i domácí naděje Klára Spilková, která byla po čtvrté jamce na výkonu -4 a potvrzovala svůj talent. V druhé devítce ale nedokázala vydržet v nastoupeném trendu a hřiště obešla v paru, což stačí pouze na dělené 25. místo.

Vedoucí Silvaová, která po celý rok piluje golfové dovednosti během studia na univerzitě v USA, dnes hrála takřka bezchybně. "Hrála jsem velmi klidný, vyrovnaný golf.

Byl to jeden z těch dnů, kdy se vám daří zasahovat fairway a greeny a golf se zdá být velmi jednoduchý," uvedla spokojená Španělka. Až do pátku bude bojovat všech 144 hráček o sobotní finále, kam postoupí pouze šedesát nejlepších.

1. kolo:

1. Silvaová (Šp.) a Milinarová obě 67, 3. Maguireová (obě It.), Nivardová (Niz.) a Popovová (Něm.) všechny 69, ...13. Dittertová a Vlčková obě 71, 25. Spilková 72, 64. Cejnarová a Pavlíčková obě 75, 80. Vavrušková 76, 129. Růžičková 81 (všechny ČR).


,