Paul Azinger, který před dvěma lety přivedl americký tým k zisku Ryder Cupu.

Paul Azinger, který před dvěma lety přivedl americký tým k zisku Ryder Cupu. | foto: Reuters

Vítězný kapitán USA Azinger na turnaji skončil dřív, než začal. Vykašlal se na pro-am

  • 0
I na seniorské tour platí takřka stejná pravidla jako na PGA Tour. Hráč se například musí zúčastnit předturnajové hry profesionálů a amatérů, tzv. pro-am.

Zatímco například ve fotbale nebo hokeji hrají vysloužilí hráči většinou přátelské zápasy internacionálů, v golfu se i po překročení padesátky soutěží o statisíce dolarů.

Padesátiletý Paul Azinger byl na přelomu osmdesátých a devadesátých let úspěšným hráčem PGA Tour, který strávil skoro 300 týdnů v první desítce světového žebříčku.

Před dvěma lety slavil úspěch jako kapitán amerického rydercupového týmu. Bez zraněného Tigera Woodse jeho výběr porazil Evropu, poprvé od roku 1999. Velkou zásluhu na tom měly různé novinky, které v týmu zavedl. Letos v květnu vydal spolu s psychologem Ronem Braundem o strategii, kterou v americké Valhalle zvolil.

Loni špatný míček

Od letoška je Azinger členem Champions Tour, prestižního okruhu pro hráče nad padesát let. Tento týden se hraje čtvrtý seniorský major - Jeld Wen Tradition. Vítěz PGA Championship z roku 1993 se na něm neobjeví. Nedošel totiž na tradiční pro-am turnaj, který předchází čtyřem soutěžním kolům. A stejně jako na hlavních golfových okruzích i na seniorských platí, že pokud hráč pro-am turnaj nehraje, pak je pro něj zapovězen i hlavní.

Pro Azingera to není první diskvalifikace. Loni na PGA Tour po prvním kole Travelers Championship zjistil, že použil míč, jenž tři týdny před turnajem vypadl z oficiální listiny Americké golfové asociace.