Martin Kaymer u Versailles triumfoval loni. A blízko tomu zopakovat si to je i letos.

Martin Kaymer u Versailles triumfoval loni. A blízko tomu zopakovat si to je i letos. | foto: europeantour.com

Ve Francii se do čela dostal loňský vítěz Kaymer. Díky chybám jiných

  • 0
Do finálového kola Open de France půjde loňský vítěz turnaje Martin Kaymer. A může za to vděčit především svému konkurentovi ze Španělska Alejandru Cañizaresovi, jenž se v závěru dne sám připravil o slušný náskok dvěma double bogey.

Stejně jako ve druhém kole i v sobotu zasáhla do hry bouřka. Kvůli ní hráči na hřiště vyrazili o více než čtyři hodiny později. Zdálo se, že s tím nemá vedoucí Cañizares problémy, když během prvních devíti jamek svůj náskok na Kaymera navýšil. Ještě tři jamky před koncem kola vedl o tři rány, pak ale dvakrát jeho míček skončil ve vodě, v obou případech musel zapisovat double bogey a nejenže bylo po náskoku, ale i po prvním místě.

Kaymer v sobotu obešel hřiště u Versailles, které se uchází o pořádání Ryder Cupu 2018, v paru. Z jeho strany to nebyl nikterak divoký golf, své dvě birdie a stejný počet bogey odehrál už na prvních devíti jamkách,

Kaymer byl samozřejmě s vedením spokojen. "Nebyl zrovna hezké sledovat Alejandrův finiš," řekl Kaymer, jenž šel s Cañizaresem ve flightu.

Alejandro Canizares, Open de France, 3. kolo

Alejandro Canizares, Open de France, 3. kolo

"Chcete hrát dobře a být ve vedení, ale já dobře nehrál a stejně jsem v čele," dodal.

Cañizares není na druhém místě sám. Spolu s ním Na Kaymera ztrácí jednu ránu Angličan Steve Webster.

Miguel Ángel Jiménez, Open de France, 3. kolo

Miguel Ángel Jiménez, Open de France, 3. kolo

Nejlepší výkon dne předvedl zkušený Miguel Ángel Jiménez. Tomu se v sobotu podařilo zahrát 66 ran, když nasázel sedm birdie a dvě bogey. Díky tomu poskočil o 23 příček na čtvrté místo, o které se dělí s dalšími pěti hráči.