Tiger Woods a jeho nový caddie Joe LaCava před turnajem Frys.com.

Tiger Woods a jeho nový caddie Joe LaCava před turnajem Frys.com. | foto: AP

Násilí a trvalé následky? Golfový fanda žaluje Woodse a jeho caddieho

  • 9
Jaká je motivace Briana Borrusa? Žene ho touha po penězích, po pozornosti médií, nebo jsou jeho požadavky oprávněné? Golfový fanoušek z Floridy se teď každopádně proslavil tím, že zažaloval Tigera Woodse a jeho caddieho Joea LaCavu.

Borruso tvrdí, že mu LaCava během turnaje Valspar Championship v Tampě v roce 2018 způsobil zranění s trvalými následky, když ho strčil do davu diváků. Muž požaduje odškodné ve výši minimálně 30 tisíc dolarů (800 tisíc korun).

Borruso v žalobě popsal, že incident se odehrál ve 3. kole turnaje. Když míček po Woodsově odpalu dopadl blízko něj, chtěl si Borruso udělat selfie se slavným golfistou v pozadí. LaCava ho však strčil do davu diváků a způsobil mu zranění, která muž popsal jako „trvalá či pokračující“.

Vítěz patnácti turnajů kategorie major Woods je veden jako obžalovaný kvůli tomu, že je LaCavovým zaměstnavatelem. V žalobě se tvrdí, že podle Golfové asociace USA jsou hráči zodpovědní za chování svých caddiů a Woods „nesplnil své povinnosti a umožnil“ LaCavovi užít sílu.

Většina „kedíků“ však cítí povinnost chránit své hráče za každou cenu a LaCava má vzhledem k davům, které na každém turnaji Woodse provázejí, asi nejtěžší úlohu na PGA Tour.

Statný šedesátník s holou hlavou a fantastickými schopnostmi analyzovat, poradit a „zklidnit i Tygra“, budí respekt. Patří k nejdůležitějším článkům týmu golfové legendy, se kterou se po anagžmá u jiných hvězd (Fred Couples či Dustin Johnson) dal dohromady už v roce 2011 a přestál s ní těžká období plná zdravotních i osobních problémů.

Inkriminovaný turnaj byl navíc pro jeho zaměstnavatele hodně důležitý, Woods se při svém návratu po dlouhodobém zranění poprvé zapojil do přímého boje o prvenství a na Valspar Championship nakonec obsadil dělenou druhou příčku. Jeho comeback o pár měsíců později vrcholil triumfem na Tour Championship a v následujícím roce slavným vítězstvím na Masters.

,