Adventure golf Horní Bezděkov - noční turnaj.

Adventure golf Horní Bezděkov - noční turnaj. | foto: Ivo Hausner

Patování do noci... To není název filmu, to byl turnaj

  • 0
Nevšední zážitek, tak charakterizovali účastníci 1. noční turnaj čtveřic v areálu Adventure Golf v Horním Bezděkově nedaleko Unhoště. Necelé tři měsíce po zahájení provozu prvního takového hřiště v tuzemsku se tady mohl ukázat každý, kdo dobře ovládá putter a... dobře vidí.

V sobotu večer se hřiště zahalilo tmou a teprve pak se mohlo začít. Pořadatelé osvětlili pouze vodopád, potok a jezírko, světlo přicházelo i ze srubu, který je zde klubovnou. Každý tým si musel posvítit sám. Hráči používali baterky, čelovky, svítilny nejrůznějšího druhu, vlastně vše, co měli k dispozici.

Jednalo se skutečně o týmový souboj, neboť kritériem pro hodnocení turnaje bylo průměrné skóre vypočtené z výsledků všech členů týmu. Vyhrál ten s nejnižším průměrným skóre na všech osmnácti jamkách.

A že se hrálo o lákavé ceny! "Medailisté" si odnesli štrúdl pana domácího, ošatku domácích škvarkových placek a jiné dobroty z domácí kuchyně. Navíc každý hráč mohl ochutnat další speciality, připravené pořadateli.

Druhý noční turnaj nebude pro velký úspěch za rok, ale už v září. Takže kdo se cítí být silný v patování, ať se přihlásí. Klidně i jako jednotlivec, parťáky do týmu mu organizátoři přidělí.