Kim Te-hon, China Open.

Kim Te-hon, China Open. | foto: AP

Na scéně je další Korejec, Kim To-hun, vévodí „evropskému“ turnaji v Číně

  • 1
Mohlo to být ještě výraznější vedení, ale na poslední jamce druhého kola se korejský golfista Kim To-hun přece jen dopustil první chyby a před dalšími v průběžném pořadí China Open má náskok pouze jedné rány.

Osmnáctá čtyřparová jamka dělá jednadvacetiletému hráči problémy, vždyť bogey na ní zahrál i ve čtvrtečním kole. "Myslím, že jsem byl trochu nervózní. Je to přece jen velký turnaj, ale se svou pozicí jsem velice spokojen," přiznal bezelstně.

Na druhém místě za ním se seřadili samí zkušení hráči. Thajec Thongchai Jaidee, jenž se do Se-čou přemístil rovnou z prestižního Masters. Čtyřiatřicetiletý Velšan Jamie Donaldson, překvapení nedávného turnaje v Andalusii. A vítěz loňského PGA Championship, lídrův krajan Jang Jong-un.

Kim má na svém kontě čerstvé úspěchy mezi profesionály. Před dvěma týdny byl na turnaji asijského okruhu třetí a o minulém víkendu jeden vyhrál. "Doufám, že budu hrát tak dobře, abych vyhrál i tady," slíbil si před finálovou částí podniku s vynikajícím obsazením, zařazeného rovněž do European Tour.

"Cítím se výtečně, vždyť tady i před týdnem jsem zahrál 64," připomněl své lepší první kolo. Dnes Kim To-hun dosáhl výsledku 69 ran.

Thonchai Jaidee, Dubai Desert Classic

Své výkony si pochvalovali i jeho pronásledovatelé. Jaidee (na snímku) jen trochu žehral na vlastní patování, Donaldson na okraj poznamenal, že nevyužil úplně všech svých birdie šancí. Jang zahrál 66 a až na bogey na třetí jamce nenašel na svém výkonu žádné negativum.

V konkurenci řady hráčů z předních pozic evropského finančního žebříčku se skvěle drží kapitán amerického rydercupového týmu Corey Pavin. Se skóre -7 se dělí o průběžné osmé místo. Jeho protějšek Colin Montgomerie na tom také není zle. Z dělené 22. pozice prošel pohodlně cutem.

To se nepovedlo patnáctiletému amatérovi Čang Ťin. V jeho věku se dosud žádný hráč do víkendové části profiturnaje na nejvyšší úrovni nedostal a zůstane tomu tak i po China Open. Mladý Číňan se v pátek o ránu zlepšil, zahrál even par, ale jeden úder mu ke cutu chyběl.