Rickie Fowler bude na Sony Open patřit mezi nejsledovanější hráče

Rickie Fowler bude na Sony Open patřit mezi nejsledovanější hráče | foto: AP

Na PGA Tour se poprvé představí nováčci. V hlavní roli Fowler

  • 0
V Honolulu se poprvé sejdou téměř všichni hráči PGA Tour. Kromě světové špičky budou k vidění i nováčci.

PGA Tour má za sebou úvodní turnaj, přesto se dá znovu říci, že ji čeká začátek. SBS Championship byl totiž jen pro zvané - vítěze loňských turnajů. Až na Sony Open, které začíná ve čtvrtek, se mohou představit všichni držitelé hracích karet plus hráči, kteří byli pozváni sponzory.

Turnaj v Honolulu je silně obsazen. Mezi 144 hráči, kteří se na Sony Open představí, jsou i všichni vítězové loňských majorů Stewart Cink, Lucas Glover, Ángel Cabrera Jang Jong-un. Ze světové špičky de facto chybí jen Tiger Woods, Phil Mickelson a někteří Evropané.

Ve Waialae Country Clubu se představí i několik nováčků. Největší pozornost přitahuje Rickie Fowler. Jednadvacetiletý Američan má před sebou první celou sezonu v roli profesionála i hráče PGA Tour.

Profesionálem je Fowler teprve od září. Bývalá amatérská jednička měla raketový start do PGA Tour - na svém prvním turnaji se Fowler umístil sedmý, na následujícím Frys.com Open hrál dokonce play-off a skončil druhý. Na závěrečném podniku v Disneylandu obsadil čtyřicáté místo. Sezonu zakončil úspěšnou kvalifikační školou a sedmým místem na exhibici Grega Normana.

Rockie Fowler

Americká média mu predikují velkou budoucnost - oficiální web americké tour jej dokonce považuje nejen za hlavní favorita na cenu Nováček roku, ale také jej zařadil mezi deset hráčů, které se vyplatí v letošní sezoně pozorněji sledovat.

Souboj tří proběhne nejdřív až v únoru

Podle prognóz by se měl v letošní sezoně odehrát souboj tří mladíků - každý je z jiného kontinentu. Fowlerovými soupeři v souboji o golfového prince by měli být Rory McIlroy ze Severního Irska a Japonec Rjo Išikawa. Oba se na americké tour objeví až za několik týdnů.

Titul obhajuje Američan Zach Johnson, který je i přes silnou startovní listinu pasován experty PGA Tour do role favorita.

Alex Čejka, který je také vlastníkem hrací karty pro letošní rok, se na turnaji podobně jako řada Evropanů nepředstaví.

Sony Open je dotován částkou 5,5 milionu dolarů. Vítěz si odnese bezmála milion dolarů.