Vítězové mistrovství ČR mládeže na golfových simulátorech.

Vítězové mistrovství ČR mládeže na golfových simulátorech. | foto: Vít Koďousekpro iDNES.cz

Mistr republiky v kadetech Štrouf hrál na simulátoru pod par

Indoor v Mladé Boleslavi byl o víkendu dějištěm posledního letošního mistrovství republiky pod střechou. V kategoriích mládeže do 16 let byly k vidění kvalitní výkony, hrálo se i pod par.

"Jsem rád, když vidím nastupující mladou generaci, která by jednou měla být domácí špičkou. Je to velmi příjemný pohled," uvedl manažer Golfu Mladá Boleslav Roman Svoboda.

Sám je několikanásobným mistrem ČR. "Pořádáme tento turnaj už podruhé a musím říct, že jsem s ním velmi spokojen," potvrdil, "je pochopitelné, že na simulátorech to není jako v reálu. Nicméně společné soupeření a vzájemná golfová konfrontace je v tomto věku velmi důležitá."

Klubovna Golf Mladá Boleslav

I když se víkendového mládežnického mistrovství republiky zúčastnilo méně hráčů, než se čekalo, v Mladé Boleslavi se chystají v následujícím roce opět ucházet o pořadatelství.

Letos na tamních Full swing simulátorech zářil především vítěz kadetů David Štrouf, jenž zapisoval 70 a 67 ran. "Je vidět, že mezi mladými hráči máme mnoho kvalitních golfistů," přidal názor Svodoba.

vítězové mčr na golfových simulátorech

Kadeti: David Štrouf, starší žáci: Šimon Zach, mladší žáci: Christian Horák, starší žákyně: Kristýna Frýdlová, mladší žákyně: Michaela Jozová.