Chevron Golf Challenge 2009 - Graeme McDowell, 3. kolo.

Chevron Golf Challenge 2009 - Graeme McDowell, 3. kolo. | foto: AP

McDowell nahradil Woodse a teď je v čele turnaje v Thousand Oaks

  • 0
Graeme McDowell ze Severního Irska a Korejec Jang Jong-un se po třetím kole Chevron Golf Challenge, exhibičního turnaje v kalifornském Thousand Oaks, dostali do společného vedení. Oba hrají deset ran pod par, o jeden úder lépe než Padraig Harrington a Lee Westwood, kteří se dělí o druhé místo.

Byl to právě McDowell, kdo byl až v pondělí dodatečně pozván na exhibiční podnik, dotovaný částkou 5,75 milionu dolarů, aby nahradil Tigera Woodse. Světová jednička vzdala roli hostitele pod tíhou svých osobních problémů (nevěra, autonehoda).

Pro McDowella, jenž před necelým týdnem obsadil společně s Rorym McIlroyem druhé místo ve Světovém poháru v čínském Mission Hills, znamená akce v USA příležitost dostat se do první padesátky světového žebříčku. "Je to hodně těžké, prosadit se v takové konkurenci, ale dnes jsem myslím dokázal, že na to mám," řekl hráč, jenž se ke svému dnešnímu výsledku -6 dostal i s pomocí jednoho eaglu.

Zahrál ho na patnácté jamce díky dvacetimetrovému patu, po němž sice dal na následující jamce double bogey, ale to ho nijak nevyvedlo z konceptu. "Ale mrzí mě to, bunkery jsou tady zrádné. Kdybych dal balon kousek vedle, minul bych ho," poznamenal Woodsův náhradník v osmnáctičlenném startovním poli.

Chevron Golf Challenge 2009 - Jang Jong-un, 3. kolo.

Jang v polovině turnaje vedl, dnes si ale připsal jen jednu ránu pod par a byl dostižen McDowellem. "Studený a poměrně silný vítr mi dnes nesvědčil. Nejsem ve stoprocentní kondici, a tak jsem vcelku rád, že jsem před závěrečným kolem vydržel v pozici lídra," ulevil si muž, jenž v létě porazil Woodse v přímém souboji o vítězství v PGA Championship a sebral mu poslední naději vyhrát letos nějaký "major".

Diváci jsou navzdory absenci nejlepšího hráče světa spokojeni, avšak Harrington přiznal, že konec sezony je na výkonech znát. "Úplně jsem dnes ztratil koordinaci. Potýkal jsem se s psychikou a od prvního odpaliště jsem myslel na to, až dojdu do klubovny," svěřil se irský golfista.