Graeme McDowell (vlevo) a Martin Kaymer při druhém kole Andalucía Masters.

Graeme McDowell (vlevo) a Martin Kaymer při druhém kole Andalucía Masters. | foto: AP

Kaymerovi se nedaří útok na golfový trůn, boj o ten evropský se dramatizuje

  • 0
Když Martin Kaymer na Andalucía Masters vyhraje nebo skončí druhý, po více než pěti letech sesadí z postu světové jedničky Tigera Woodse. Po polovině turnaje ale je až čtyřicátý.

Jako kdyby nebyl post světové jedničky souzen nikomu jinému než Tigeru Woodsovi. Celý rok se jej turnaj co turnaj snaží sesadit hned několik hráčů. Philu Mickelsonovi se to nepodařilo ve více než deseti pokusech, úspěšní nebyli ani Steve Stricker nebo Lee Westwood.

Martin Kaymer při druhém kole Andalucía Masters.

Martinu Kaymerovi se ve Valderramě nedaří.

Tento víkend má šanci Martin Kaymer, jenž v posledních měsících vyhrával turnaj za turnajem. Ale jakmile má možnost Woodse sesadit, stejně jako výše zmínění se i německá golfová mašina zadrhává. K tomu, aby byl hráčem č.1 potřebuje na Andalucía Masters vyhrát nebo skončit druhý.

Místo toho se po dvou kolech plácá na čtyřicátém místě a může být rád, že se vůbec probojoval do víkendových kol, ve kterých bude mít šanci svou hru výrazně zlepšit.

Pětadvacetiletý Němec, jenž v poslední době podával velmi vyrovnané výkony, v pátek zahrál na hřišti Valderrama jen dvě birdie a hned pět bogey, což je u něj málo vídaná skórkarta.

Graeme McDowell při druhém kole Andalucía Masters.

Graeme McDowell se snaží na Andalucía Masters zdramatizovat boj o vítěze Race to Dubai.

Na první místo Kaymer ztrácí jedenáct ran. Do čela turnaje se ve druhém kole dostal Graeme McDowell, Kaymerův největší konkurent v boji o evropský golfový trůn. Němec má sice velký náskok více než milion eur, ale v případě triumfu v Andalucíi by si letošní vítěz US Open připsal půl milionu a rázem by byl hráč ze Severního Irska zpět ve hře o triumf v Race to Dubai.

Po prvním kole vedl domácí Pablo Larrazábal a dalo se čekat, že až 330. hráč světa nevydrží tlak zvučnějších jmen. Oproti čtvrtku se zhoršil o jedenáct ran a klesl až na dvacáté místo.

Andalucía Masters - po 2. kole

1. Graeme McDowell (Sev. Irsko) 68-67 (-7)
2. Gareth Maybin (Sev. Irsko) 69-68 (-5)
3. Niclas Fasth (Švédsko) 73-66 (-3)
4. Miguel Ángel Jiménez (Španělsko) 70-70, Gary Boyd (Anglie) 71-69 (-2)