Zatímco v pátek má Tiger Woods předstoupit s prohlášením, poblíž svého domu na Floridě se věnuje tréninku fyzické kondice.

Zatímco v pátek má Tiger Woods předstoupit s prohlášením, poblíž svého domu na Floridě se věnuje tréninku fyzické kondice. | foto: AP

Hráči si myslí, že Woods je sobec, a otevřeně ho kritizují

  • 5
Sobecký a nekorektní – tak to jsou přívlastky, kterými hráči na PGA Tour nejčastěji komentovali rozhodnutí Tigera Woodse uspořádat v pátek přísně kontrolovanou tiskovou konferenci v Ponte Vedra Beach. Děje se tak v době, kdy se na jiném místě hraje turnaj jeho někdejšího sponzora.

"Je to sobecké," prohlásil Ernie Els v průběhu Accenture Match Play Championship. "Klidně to napište. Je to velmi neseriózní vůči sponzorům na tomto turnaji. Pátek je turnaj v plném proudu, mohlo to být klidně pondělí."

Woodsův agent Mark Steinberg však tvrdí, že termín byl takto vybrán záměrně a má svůj důvod. Prý se ho všichni dozvědí v průběhu tiskové konference.

Nicméně termín "tisková konference" je příliš zavádějící. V publiku totiž bude sedět pouze několik novinářů (proslýchá se, že tři) a žádný nebude mít možnost klást otázky. Woods pouze přečte prohlášení a na nic dalšího odpovídat nebude.

Vše se chystá pod "záštitou" PGA Tour, která pro Woodsovo prohlášení poskytla své sídlo v Ponte Vedra Beach na Floridě.

Velký turnaj v jamkové hře se hraje v Arizoně a v pátek bude mít na programu třetí kolo. "Není to úplně vhodně zvolený termín," opatrně komentoval Woodsovu konferenci Sergio García.

To mladík Rory McIlroy byl mnohem adresnější: "Vypadá to, jako že to chce svému bývalému sponzorovi vrátit se vším všudy." Tato věta byla později vymazána z oficiálního interview a teprve na nátlak nespokojených novinářů tam byla znovu vrácena.