Hejma se po ránu rozjížděl zvolna

Konopiště - Teploměr na sluníčku šplhal ke čtyřicítce. Na golfovém hřišti Konopiště dvě dívky pečlivě upravovaly okolí klubovny. Občas ticho prořízl zvuk vyhlídkového letadla. A téměř dvě stovky pozvaných golfistů vyrazily na sedmý ročník turnaje MF DNES Invitational. Tradičně se jej zúčastnili obchodní partneři firmy a také známá jména.

"Jsem trochu splavenej," říkal po osmnácti jamkách Kryštof Michal, zpěvák skupiny Support Lesbians.

Platilo to zřejmě pro všechny. Sluníčko pálilo nelítostně. Jen chvílemi hráče osvěžil vánek. Jinak je na greenech nelítostně "smažilo" dál. Přesto se většina shodovala: "Byl to pěkný den."

Krásný areál u Konopiště absolvovali hráči a hráčky netradičně: každý si zahrál celkem 18 jamek rovnoměrně rozdělených mezi hřiště Radecký a d’Este.

První golfisté vyrazili už v půl deváté ráno. "Já jsem ranní člověk, takže mi to vyhovuje," hlásil Martin Roman, šéf ČEZ.

Zatímco hudebník Ondřej Hejma úplně nadšený nebyl: "Ten čas byl trochu brutální, zvlášť když včerejší návrat byl pozdější..."

Kulhánek se vykoupal...

Už po polovině bylo vidět, že mnohé vedro zmáhá. Trička byla celá propocená. Snad jen skupina Ondřeje Hejmy bez zastávky přešla na druhou devítku. "Je to zatím taková týmová práce," říkal Hejma s modrým šátkem na hlavě.

"Stojí nás to všechny skóre, dostat Ondru nahoru. Ale vyjde to," dodával dobře naladěný Kryštof Michal.
Skupinu doplňoval ještě majitel sázkové kanceláře Tipsport Vratislav Randa se synem.

Menší zastávku si dopřál i Vratislav Kulhánek, šéf hokejového svazu. "Zatím mi moc nejdou jen tříparové jamky," hodnotil. A vzápětí svá slova potvrdil na následujícím tříparu. "Toč, toč, toč... Ale ne zas tolik," povzbuzoval míček na greenu.

O dobrou náladu ho to však nepřipravilo. Nezkazila mu ji ani příhoda na poslední jamce. "Vykoupal jsem se," hlásil stručně. "Spadl mi míček na kraj vody, šel jsem ho odehrát a přitom mi ujely nohy. Samozřejmě k radosti celého okolí."

... Roman varoval fotografa

"Běžte raději dál," vyzýval Martin Roman, šéf energetického gigantu ČEZ opodál pracujícího fotografa. "Takhle jsem minulý týden ve Slavkově trefil vašeho kolegu." Fotograf raději trochu couvl. O zdraví však tentokrát nešlo – Roman předvedl výbornou ránu.

Okolo čtvrté odpolední už měli všichni dohráno, bouřka už nikoho nezaskočila. Na řadu přišla ochutnávka vín a doutníků. A vyhlášení vítězů – těmi se v jednotlivých kategoriích stali Luboš Procházka, Lukáš Malík a Milan Rusnák.

Nedostalo se tak jen na doplňkové soutěže: třeba trefit miniaturní kufr supersportovního vozu Audi R8.

MF DNES INVITATIONAL na Konopišti, kategorie HCP 37-54: 1. Procházka 53, 2. Čermák 51, 3. Neumann 51. Kategorie HCP 20-36: 1. Malík 47, 2. Frydrych 46, 3. Lukáš 45. Kategorie HCP 0-19,9: 1. Rusnák 43, 2.-4. Beneš, Lechovský a Roman 40.

SHOW. Muzikant Kryštof Michal měl celý den naraženou čepici, jen při focení ji sundal. "Škoda, že tam nebudou vidět ty skvělý pohyby," říkal jeho kolega Ondřej Hejma.