Tiger Woods a Padraig Harrington

Tiger Woods a Padraig Harrington | foto: Reuters

Harrington nebyl tentokrát lepší než Woods, ale má jinou cenu

  • 0
Zatímco se spekuluje o tom, jestli Tiger Woods 7. dubna na galavečeru v Augusta National Clubu převezme cenu amerických novinářů pro nejlepšího hráče roku 2009, stejná organizace udělila další tituly. Jejich držiteli se stali Padraig Harrington, Tom Watson, Ken Green a Pete Dye.

Sdružení Golf Writers Association of America je vahou svých 950 členů vlivné a ceny jím udělované bývají označovány za prestižní. Spolu s Woodsem, jenž dominoval mužské PGA Tour, vyhráli další kategorie nejlepších hráčů uplynulého roku Korejka Sin Či-jai (LPGA) a Loren Roberts (Champions Tour).

Tito vítězové byli známi již dříve, teď se k nim přidali další.

Harrington se již pyšní titulem Hráč roku, získal ho právě před Woodsem, tentokrát mu patří Jim Murray Award. Uděluje se osmým rokem hráči bez ohledu na kategorii se vstřícným přístupem k médiím.

Cena Bena Hogana patří tomu, kdo úspěšně překonal krizový okamžik, nebo těžkou životní situaci. Letos poprvé se stalo, že ji získaly dvě osobnosti.

Devětapadesátiletý Watson za to, že osm měsíců po voperování totální endoprotézy kyčle takřka vyhrál British Open, podlehl až v play-off Stewartu Cinkovi.

Méně radostné je udělení ceny pro Greena, jenž přišel při automobilové havárii o část pravé nohy. Zemřeli při ní jeho bratr a přítelkyně. Jedenapadesátiletý americký profesionál se po rekonvalescenci hodlá vrátit ke golfu a hrát turnaje Champions Tour.

Dye není jméno tak známé osoby, ale jeho nositel je špičkou ve svém oboru, designu hřišť. Jeho rukopis nese mezi mnoha jinými populárními také TPC Sawgrass, kde se hraje prestižní The PLAYERS. Americký golfový architekt získal od GWAA ocenění za trvalý příspěvek k rozvoji golfu, William D. Richardson Award.