Přípravy na Czech Open vrcholí.

Přípravy na Czech Open vrcholí. | foto: Prosper Golf Resort

Golfové Czech Open bude nejsledovanějším sportovním podnikem v Česku

  • 0
Stejně jako v minulém roce bude režisérem přímého přenosu z Czech Open v Čeladné Ross Clarke, jeden z nejlepších profesionálů v tomto oboru na světě. Když se loni objevil na podbeskydském hřišti poprvé, měl pochyby. "Nevěděl jsem, co mám od nové destinace na European PGA Tour očekávat," přiznal.

Ale turnaj ho přesvědčil. "Není to jen zdvořilostní fráze, když řeknu, že jeho úroveň a celá organizace byla vynikající," řekl Clarke, jenž bude mít v letošním roce na starosti i Ryder Cup.

"Byli jsme moc rádi, že se nám podařilo domluvit právě Rosse Clarka," uvedl výkonný ředitel turnaje Ondřej Nerud. "Jeho zkušenosti a pohled na věci kolem turnaje jsou nesmírně cenné."

Televizní servis, který obstarává European Tour Productions, bude vysílán znovu do více než 120 zemí. Největší zastoupení mají evropské televize, tedy giganti jako SkySport, GolfPlus či Viasat Sport. Přímý přenos se objeví také ve vysílání americké golfové stanice The Golf Channel.

Czech Open 2010 uvidí na 450 miliónů domácností na celém světě a to z něj činí nejsledovanější sportovní událost v České republice.

Domácí živý přenos obstará Česká televize. Ve středu se bude vysílat přímo z dějiště turnaje pořad Na slovíčko s Otakarem Černým. V něm vystoupí promotér turnaje Alex Flanagan a český profesionál Stanislav Matuš.

Pak přijdou přímé přenosy. V prvních dvou dnech čtyřhodinové, ve finálových dnech to bude pět hodin živého vysílání. "Na místě budeme mít své redaktory Jaromíra Bosáka a Zuzanu Kalátovou," řekla produkční Markéta Grossmannová. "Navíc tady budeme mít další kameru, která bude natáčet rozhovory a dění v zákulisí turnaje."