Golf Zbraslav.

Golf Zbraslav. | foto: Martin Kabát

Golfová akademie Alexe Čejky chce vyslat své hráče na olympiádu

  • 0
Souběžně se vznikem jednoho z nejprogresivnějších a nejhodnotnějších českých golfových hřišť na Zbraslavi začala v této pražské čtvrti od června 2008 působit nová akademie. Má ambiciózní cíl - vychovat nejen špičkové hráče, ale i nové reprezentanty.

Golfová akademie Alexe Čejky je už teď jedním z největších výukových center v republice. Je určena pro golfisty a golfistky všech věkových i výkonnostních kategorií, největší pozornost ale patří skupině od šesti do osmnácti let.

Hlavním posláním akademie je sice výuka golfu, ale důraz se tu klade na všestrannost a komplexní vzdělávání. Právě proto nabízí akademie prázdninové golfové kurzy s výukou angličtiny nebo třeba zimní soustředění na horách s kurzem lyžování. Dětem se věnují nejen profesionální trenéři a cvičitelé, ale také kondiční trenéři a odborník na mentální trénink.

Školy i internát

Akademie začala úzce spolupracovat se školami v okolí. "Existuje něco jako trojdohoda – Prague City Golf, Základní škola v Lipencích a Gymnázium Oty Pavla v Radotíně. Společně vystupujeme, společně žádáme o granty," vysvětluje ředitel Tomáš Slavíček.

Talentovaným dětem akademie nabízí nejen golfovou a sportovní výuku, ale i možnost studovat na obou školách. "Cílem je vytvořit akademii pro děti ve věku od šesti do osmnácti let z celé České republiky včetně internátního ubytování zde v resortu," pokračuje Slavíček.

Golf Zbraslav - exhibice.

Do přípravky se stále ještě mohou přihlásit děti od šesti do dvanácti let, na jejich výkonnosti ani klubové příslušnosti nezáleží.

V rozhovoru pro golf.idnes.cz řekl národní kouč Keith Williams, že nejdůležitější je dostat golf do škol, teprve potom se může stát součástí českého prostředí. To si dobře uvědomuje jak Slavíček, tak i prezident akademie Alex Čejka. Oba vznik zdejší akademie iniciovali.

Zbraslavský golfový areál má u mistrovského hřiště driving range s dvaceti krytými a padesáti venkovními odpališti, cvičné greeny a bunkery, devítijamkovou akademie Par 3 a osmnáctijamkové puttovací hřiště Himaláje. A devatenáctá jamka? Tou není klubovna, jak bývá zvykem, ale Practice – třísetmetrová cvičná jamka pro začátečníky.

Alex Čejka

To všechno dohromady dává skvělé tréninkové podmínky i předpoklad, aby absolventi zdejší akademie byli prvními golfisty z České republiky, kteří se zúčastní olympijských her v roce 2016.