Klára Spilková

Klára Spilková | foto: ČTK

Golfistka Spilková se dělí po úvodním dnu v Dubaji o třetí místo

  • 0
Golfistka Klára Spilková vstoupila výtečně do závěrečného turnaje ženského profesionálního okruhu LET v Dubaji, když výkonem 67 ran figuruje po prvním kole na děleném třetím místě.

Česká hráčka, která bojuje o udržení karty pro příští rok, zahrála pět birdie a dlouho se držela na prvním místě. Společně vedou Číňanka Feng Šan-šan a Angličanka Florentyna Parkerová, které zahrály ještě o ránu lépe než Spilková. Spolu s mladou Češkou, která na konci roku dnů oslaví 18. narozeniny, jsou na třetí pozici další dvě golfistky.

Spilkově vyšly začátky obou devítek. Na té první zahrála dvě birdie po sobě a na druhé dokonce tři v řadě. Ostatní jamky zvládla v paru, takže zaznamenala pět ran pod par. "Jsem nadšená, protože jsem hrála výborně. Pět birdie, to je solidní kolo. Užívala jsem si hřiště, které sedí mému stylu. Greeny jsou krásné a povedly se mi paty," řekla na webu okruhu LET.

Spilková potřebuje ve finále sezony uspět. Aktuálně je ve finančním žebříčku až na 97. místě s výdělkem 18.487 eur a musí se posunout o 17 míst, aby se dostala do osmdesátky a získala kartu na LET i pro příští rok. Pokud neuspěje, bude muset hrát od 13. prosince kvalifikační školu v Maroku.

Vítězka turnaje v Dubaji s dotací 500.000 eur získá 75.000 eur. Spilkové by k posunu a udržení karty na LET stačila částka okolo deseti tisíc eur. "Sezona zatím není moc povedená, proto potřebuji zvládnout finiš dobře a desítka celkově by byla skvělá," řekla Spilková, která letos už dvakrát byla po prvním dnu na třetím místě. V Rakousku se nakonec umístila třiatřicátá a v slovenských Tálích obsadila dvacátou pozici, což je její letošní maximum.

,