Golf-ilustrační.

Golf-ilustrační. | foto: Martin Kabát

Golfistka Melecká je po prvním kole Czech Ladies pátá

  • 0
Golfistka Tereza Melecká navazuje na Amundi Czech Ladies Challenge na Konopišti na své loňské výkony. Na turnaji okruhu LET Access, druhé nejvyšší evropské série, na kterém byla před rokem druhá, je nyní po 1. kole se skóre -3 na děleném pátém místě a jen ránu za vedoucí čtveřicí.

První den na hřišti Radecký, změklém po vydatných deštích, se Češkám dařilo. Celkem patnáct z 28 domácích hráček je v průběžném cutu +2.

Amatérka Melecká zahrála 69 ran, pomohla si mimo jiné i osmimetrovým patem na osmnácté jamce. „Hrálo se mi fajn, s výkonem jsem spokojená. Hřiště je v dobré kondici, jen jsem si musela zvyknout na měkčí greeny, které byly navíc v závěru kola rozšlapané,“ řekla Melecká, nedávná mezinárodní mistryně republiky juniorek.

Sedmdesát ran si zapsaly další dvě amatérky: jedna z favoritek Jana Melichová a jako velké překvapení také Tatiana Boháčová, obě se dělí o 11. místo. O ránu víc měly profesionálky Kateřina Vlašínová a Kateřina Krásová a také tři amatérky Patricie Macková, Hana Ryšková a Anna Andrýsová. Všem patří dělené 19. místo.

V paru 72 došly ještě další čtyři amatérky Tereza Koželuhová, Agáta Vahalová, Natalie Saint Germain a Karolína Stará. Do paru a tedy 32. místa se vešlo dvanáct Češek. Po druhém kole projde do sobotního finále 45 hráček. Loni cutem prošly jen dvě domácí hráčky, Melecká a také další amatérka Sarah Hricíková.

Turnaj vede kvarteto Chloe Williamsová z Walesu, Angličanky Hayley Davisová a Cloe Frankishová a Monique Smitová z JAR se čtyřmi ranami pod par.

Golfový turnaj Czech Ladies Challenge okruhu LET Access

druhé nejvyšší evropské série na Konopišti

(par 72, dotace 35.000 eur) 

Po 1. kole: 1. Williamsová (Wal.), Davisová, Frankishová (obě Angl.) a Smitová (JAR) všechny 68, 5. am. Melecká 69, 11. am. Melichová a am. Boháčová obě 70, 19. Vlašínová, Krásová, am. Macková, am. Ryšková a am. Andrýsová (všechno ČR) všechny 71.