NEVLÍDNÉ POČASÍ. Rory McIlroy schovaný pod deštníkem na golfovém turnaji

NEVLÍDNÉ POČASÍ. Rory McIlroy schovaný pod deštníkem na golfovém turnaji Mission Hills World Cup v čínském Chaj-kchou. | foto: Reuters

Golfista McIlroy potřetí za sebou neprošel cutem, Woods se dere vpřed

  • 1
Severoirský golfový talent Rory McIlroy se před blížící se obhajobou titulu na US Open trápí, stále není schopen probojovat se do finálových kol. Třiadvacetiletá dvojka světového žebříčku neprošla na třetím turnaji za sebou cutem, tentokrát na Memorial Tournament v americkém Dublinu.

McIlroy nasbíral v chladném a vlhkém počasí v Ohiu ve dvou úvodních kolech 150 ran, tedy šest nad par, a postup do víkendových bojů mu unikl o tři údery.

"Myslím, že tahle čísla úplně neodrážejí, jak hraju," uvedl McIlroy, jenž v květnu neprošel cutem na "pátém majoru" Players Championship a ani na turnaji v anglickém Wentworthu. "Rozhodně trefuju míčky lépe než minulý týden. Cítím zlepšení, ale stále je ještě přede mnou dlouhá cesta," dodal.

US Open startuje už za necelé dva týdny 14. června a McIlroy kvůli lepšímu rozehrání po třech "dvoudenních turnajích" za sebou zařadil do svého programu ještě na příští týden St. Jude Championship.

V Dublinu vede po dvou kolech Jihoafričan Rory Sabbatini o jednu ránu před trojicí soupeřů včetně Tigera Woodse.

,