Klára Spilková

Klára Spilková | foto: ČTK

Golfista Spilková začala sezonu úspěšně, v Číně prošla cutem

  • 0
Ani hustá ranní mlha nezastavila českou golfistku Kláru Spilkovou od povedeného vstupu do nové sezony Ladies European Tour. Na turnaji v čínském Chaj-kchou prošla cutem do dalších kol. Zatím je na děleném 21. místě.

Druhé kolo ještě není úplně dohráno, zbývá 6 flightů, které byly přesunuty na sobotu. Necelá dvacítka hráček má tedy šanci ještě zítra, nicméně to nic nezmění na postupu osmnáctileté české naděje.

"Kvůli mlze se start posunul o 1 hodinu a 50 minut, takže jsem vyrazila až ve 12.30 hodin. A stejně jako včera jsem podala vyrovnaný výkon," řekla Spilková.

Po čtvrtečním 1. kole, kdy zahrála 71 ran, se dělali o 26. příčku a vytvořila si dobrý základ. Dnes svůj výkon potvrdila. "Zahrála jsem čtyři birdie a tři bogey. Také jsem zopakovala birdie na 18. jamce, se kterým se vždycky dobře odchází do klubovny. Jediné, co mi dnes dělalo potíže oproti předcházejícím dnům, byly rány na greenu. Zato jsem ale velmi dobře chipovala."

Na hřišti Sanbelt Trails v resortu Mission Hills zatím dominuje jihokorejská hráčka Inbee Park se skóre -11, Klára Spilková s úplně vyrovnanými koly za 71 ran má skóre -2. Turnaj s dotací 500 000  dolarů pokračuje během víkendu.


Témata: Klára Spilková