Světový šampionát amatérských družstev v Argentině naprosto ovládly korejské hráčky.

Světový šampionát amatérských družstev v Argentině naprosto ovládly korejské hráčky. | foto: usga.org

Češky se na MS propadly na 32. místo. Šampionát naprosto ovládly Korejky

  • 2
České amatérské hráčky se oproti poslednímu šampionátu družstev zhoršily o čtyři místa. Zahrály o padesát úderů víc než suverénní vítězky z Jižní Koreje.

České hráčky ve finálovém kole nedokázaly napravit špatné páteční vystoupení a na mistrovství světa skončily z dvaapadesáti zemí na 32. místě. Znamená to historicky druhé nejhorší vystoupení českého týmu na šampionátu.

Karolína Vlčková (73,+1) i Klára Spilková (74,+2) se oproti pátku zlepšily, Adéla Cejnarová ani čtvrtý den nedokázala zahrát hřiště pod osmdesát ran. V neděli jich na hřišti v Buenos Aires potřebovala 85 (+13). Stejně jako v předchozích třech dnech se její výsledek jako nejhorší z týmu škrtá.

Odlet českých golfových amatérek na mistrovství světa (zleva): Adéla Cejnarová, Karolína Vlčková, Klára Spilková.

Odlet českých golfových amatérek na mistrovství světa (zleva): Adéla Cejnarová, Karolína Vlčková, Klára Spilková.

"Holky makaly, co to dalo," uvedla pro server cgf.cz kapitánka Martina Dorníková. "Škoda našeho tradičně slabšího třetího kola," dodala.

Jessica Kordová, finálové kolo US Women´s Amateur Championship 2010.

Jessica Kordová skončila v individuálním hodnocení na čtvrtém místě. Před reprezentantkou USA se umístily všechny tři Korejky.

Amatérsky mistryněmi světa se staly Korejky. Ale jakým stylem! Před americkým výběrem, který táhla dcera Petra Kordy Jessica skončily o propastných sedmnáct ran. Se skóre -30 na tom hráčky z Jižní Koreje byly o padesát ran lépe než český tým.